ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här vill de köpa sex av reportern

Madeleine Korneliusson · 25 Mar 2013
Uppdaterad 25 Mar 2013
Här vill de köpa sex av reportern Metros reporter lade ut en annons där hon utgav sig för att vara en prostituerad 19-åring. På en vecka inkom 287 samtal och 57 sms från potentiella sexköpare. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Här vill de köpa sex av reportern Metros reporter lade ut en annons där hon utgav sig för att vara en prostituerad 19-åring. På en vecka inkom 287 samtal och 57 sms från potentiella sexköpare. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: AP


Hundratals män hörde av sig när Metro lade ut en fejkad sexannons på nätet. Metro har granskat efterfrågan på sexköp via nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Nätet växer som marknad för säljare och köpare av sexuella tjänster. I Göteborg pågår just nu två olika koppleriutredningar där de misstänkta gärningsmännen uteslutande har arbetat via nätet. Senast förra onsdagen åtalades en 25-årig man misstänkt för medhjälp till grovt koppleri av två bulgariska kvinnor, vars tjänster utannonserats på en annonssajt.

Metro har granskat efterfrågan på sexköp och när vår reporter lade ut en nätannons där hon utgav sig för att vara en prostituerad 19-åring i Göteborg lät svaren inte vänta på sig. 

Över en helg hade vår telefon 130 missade samtal och sju sms. Efter en vecka kunde vi räkna till 287 samtal och 57 sms från potentiella sexköpare

Vår reporter gjorde ett tiotal intervjuer med män som ringde på annonsen. En av dessa var med ”Hans”, 41 år. –  Gör du kinky saker? Som wetsex och så? frågar Hans, som även säger sig vara villig att betala 2 500 kronor för att kissa Metros reporter i munnen.  –  Hur gör vi om jag vill kissa på dina kläder? Kan vi ta dina, eller ska jag ta med mig kläder åt dig?

En annan man i 45-årsåldern erbjuder sig att hämta upp Metros reporter och köra henne till en ort söder om Göteborg. 

När Metro sedan konfronterar mannen säger han sig ha haft en svår period i sitt liv och därför inte träffat en kvinna på många år.  –  Jag har saknat närheten till en kvinna, säger han.   

En 27-årig man som vill betala 1 000 kronor för en halvtimmas träff blir upprörd när Metros reporter berättar vem hon egentligen är.  –  I andra länder så är det här som att köpa mat eller dryck. Man köper inte människan, man köper en tjänst.  –  I Sverige finns det dessutom inga kvinnor som tvingas till det. De gör det frivilligt och det här borde vara lagligt.

► LÄS MER: Hör sexköparnas telefonsamtal 

► LÄS MER: ”Många hör av sig för att det kittlar”

► LÄS MER: Här är sexköparnas sms

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro