ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här vill de unga jobba

TT · 8 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Ikea, Hennes & Mauritz och Google. Sveriges populäraste arbetsgivare bland unga akademiker i karriären, enligt Universums Karriärbarometer.Ikea behåller förra årets topposition. På andra höga placeringar finns H & M och Google. Universums Karriärbarometer visar unga akademikers syn på arbete, karriär och framtid.

Enligt Daniel Sonesson på Universum är det en sammanslagning av väldigt många faktorer som avgör vilka arbetsgivare som blir populärast, men han nämner några:- Vissa företag är väldigt framstående och duktiga på att arbeta med sitt varumärke. De försöker lyssna på vad medarbetarna vill ha ut av karriär och arbete och hur de ser på jämställdhet och mångfald.

Just Ikea, som än en gång står som den sammantaget starkaste arbetsgivaren bland unga, har verkligen lyckats, anser Daniel Sonesson:- Man är stolt över Ikea i Sverige. De kommunicerar värden och värderingar på ett annat sätt än vad många andra bolag har lyckats med. Att ett företag står för sina värderingar är väldigt viktigt.

Drygt 13 000 unga akademiker i kategorierna ekonomi, teknik och data/IT har deltagit i Universums Karriärbarometer.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro