ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här vill man äta en gång i veckan

Jonas Cramby · 2 Maj 2014
Uppdaterad 19 Dec 2016
Här vill man äta en gång i veckan

Här vill man äta en gång i veckan


Sushi Sho kommer att bli en stark utmanare till Stockholms bästa sushi” och detta utan att man behöver spara för att gå dit.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är inte särskilt stort på nyöppnade Sushi sho. Bara tre, fyra platservid fönstret medan resten av gästerna får gnida armbågar runt baren. Sushikocken Calle Ishizaki (senast från Akki Sushi) förklarar dock entusiastiskt att de serverar edomae style sushi, traditionell Tokyo-sushi, vilket innebär att även restaurangen ju måste kännas som ett härligt litet hål i väggen där man enkelt kan slinka in utan att boka bord. Och jag förstår honom.

Det finns något väldigt storstadsromantiskt med att sitta vid en trång liten bar och bli serverad små ädelstenar av fisk och ris, som om man vore Scarlett Johansson i ”Lost in translation” eller Harrison Ford i ”Blade runner”. En nackdel med den minimala storleken är dock att det snart, kanske till och med efter den här recensionen, kommer bli alldeles fullsmockat på Sushi Sho. Låt mig förklara varför.

För det första så blir det omedelbart uppenbart att det här är ett ställe som verkligen brinner för sushi. Riset är importerat från Japan. Soyan är gjord under hantverksmässiga former. Wasabin är (i mån av tillgång) färskriven och fisken är, som det står på hemsidan, ”grymt bra”.

Det som gör att Sushi Sho med största sannolikhet kommer bli en hit är dock att de väljer att placera sig på en nivå där man inte behöver spara ett besök till speciella tillfällen. I stället är det en sådan sorts krog där man kan ­ vill ­ äta någon gång i veckan. Hit vill man titta in med blött hår och gymväskan på ryggen för en snabb barra sushi – fisk och omelett på en risbädd – innan man går hem och kollar ”Game of thrones”.

Menyn är likadan såväl dag- som kvällstid även om priserna skiftar. Detta betyder till exempel att både den vegetariska, som köttiga, donburin – en underbar risskål med pickles och tempererade ägg – kostar 145 kronor kvällstid men bara 99 till lunch.

Man kan så klart också lyxa till det och beställa en Omakase – sushikockens val – för 255 kronor. Omakasen serveras bara vid baren. Sushibitarna är munsbitstora, färdigpenslade med soya och du får dem bit för bit och av de råvaror som är bäst just i dag ­från enkel rödräka och lax till pilgrimsmussla med uni och laxrom med vaktelägg.

Allt lika vackert, enkelt och kärleksfullt tillagat mitt framför dina ögon.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro