ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här vill migranterna skotta snö – får hjälp via Facebook

Emmelie Wallroth · 2 Feb 2015
Uppdaterad 2 Feb 2015

Foto: TT


Efter den senaste tidens snöfall erbjuder sig nu boende i ett tältläger i Umeå hjälp med snöskottning.

klar

Artikellänk är kopierad

Det har snöat mycket de senaste dygnen på flera håll i landet – inte minst i Västerbotten. 

– Vi brukar vara på plats vid husvagnslägret i Umeå och hjälpa till med det som behövs, säger Linda Lundqvist, ordförande i föreningen Resande ung ny och gammal (RUNG). 

Tanken var att de skulle åka ut till tältlägret under gårdagen, men de planerna blev inte av. Det var alldeles för mycket snö. Då fick de ett samtal från några av killarna i tältlägret.

– De frågade ”ni tror inte att det är någon som vill ha hjälp med snöskottning?”. De är ju uttråkade och vill hjälpa till.

Sagt och gjort – Linda och hennes kollegor lade ut en förfrågan på deras Facebooksida ”Hjälp Västerbottens tiggare” där de efterlyste folk som vill ha hjälp med skottning.

– Vi är ju inga arbetsgivare, utan har bara förmedlat att de är villiga att skotta snö. Det får bli som när man är barnvakt hos någon, man får kolla upp vilket pris som är rimligt och göra upp om det på plats. Det är några som är intresserade och har hört av sig, säger Linda Lundqvist.

När Metro tidigare i år rapporterade om att EU-migranter i Strängnäs täljer träslevar som de sedan säljer, så sa Pia Blank Thörnroos, skattejurist på Skatteverket, såhär:

Migranterna vill slippa tigga – säljer täljda träslevar

– Är det tjänsteinkomst kan man beskattas från första kronan men om man jobbar på eget bevåg och inte är långvarig i Sverige så ska man i så fall beskattas i det land man är medborgare i, utifrån det landets regler. Här får man ju bara vistas i tre månader och det är dessutom inga stora pengar det handlar om.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro