ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här vill S införa sex timmars arbetsdag – med full lön

Johan Wikén · 21 Apr 2016
Uppdaterad 21 Apr 2016
I Höör kan många få sova lite extra om S får igenom sitt förslag.

I Höör kan många få sova lite extra om S får igenom sitt förslag. Foto: Alamy


Sex timmars arbetsdag är en tanke som lockar många. För invånarna i Höörs kommun kan det bli verklighet – om Socialdemokraterna får igenom sitt förslag, rapporterar Skånska Dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Projekt med kortare arbetsdagar har prövats på flera håll i Sverige. I Göteborgs äldreomsorg har undersköterskor jobbat sex timmar om dagen i ett pilotprojekt. Där har sjukfrånvaron bland de anställda minskat drastiskt, rapporterar DN.

LÄS MER: Här kan sjuksköterskor få sex timmars arbetsdag​

Nu vill Socialdemokraterna i Höörs kommun införa sextimmarsdagar. I en motion till kommunfullmäktige föreslår de en försöksverksamhet.

– Allmänheten gillar i alla fall tanken. Vi testade på Höörs marknad där besökarna fick rösta med röda eller blå bollar. 84 procent var för, säger socialdemokraten Anders Magnhagen till Skånska Dagbladet.

Han vet inte hur de andra partierna kommer rösta i frågan men säger att Miljöpartiet och Vänsterpartiet driver frågan centralt. Förslaget kommer att diskuteras på kommunfullmäktige i november. Tanken är att ett försök skulle kunna inledas senast vid årsskiftet till 2017, enligt Skånska Dagbladet.

►LÄS MER: Missvisande nyhet om Sverige sprids över världen

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro