ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här vill svenskarna allra helst jobba

Ida Gustafsson · 11 Mar 2016
Uppdaterad 11 Mar 2016
Ikea är en arbetsplats som även artisten Kanye West tycker är intressant, hans besök på Ikea i Älmhult skapade stora rubriker i veckan.

Ikea är en arbetsplats som även artisten Kanye West tycker är intressant, hans besök på Ikea i Älmhult skapade stora rubriker i veckan. Foto: Hans Runesson/TT


Ikea och Public service-bolagen toppar listan på Sveriges populäraste arbetsgivare. En ny undersökning visar att svenskar föredrar trevlig arbetsmiljö och varierande arbetsuppgifter framför hög lön.

klar

Artikellänk är kopierad

Topplistan över de mest attraktiva företagen har tagits fram i en undersökning som rekryterings- och bemanningsföretaget Randstad låtit genomföra. Undersökningen genomförs varje år och deltagarna får svara på frågor på vilka företag som är attraktiva för arbetssökande men även hur företagen uppfattas, skriver DI Weekend.

LÄS MER
10 snabba tips – så vässar du ditt CV

Frågorna i undersökningen görs om varje år beroende på vilka trender som syns. I år har fokus legat på flexibilitet i arbetet och resultaten har visat att faktorer som trevlig arbetsmiljö och intressanta arbetsuppgifter går före bra lön bland svenskarna. 

I år deltog 7101 personer i undersökningen som bedömde de 150 största arbetsgivarna i Sverige. 

Förstaplatsen knep Ikea. 

– Vi är fantastiskt glada, det känns som ett starkt kvitto på att vi har ett förtroende hos svenska folket, eftersom det är en stor målgrupp som har fått svara, säger Karin Bergman, HR-chef på Ikea till DI Weekend.

På andra respektive tredjeplats återfinns public service-bolagen SVT och Sveriges Radio.LÄS MER: Här är Sveriges bästa arbetsgivare – enligt medarbetarna

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro