ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här visar Simon Sköld 3 vanliga grepp inom MMA – på Metros reporter

Filip Häggberg · 22 Nov 2017
Uppdaterad 22 Nov 2017

När MMA-fightern Simon Sköld den 2 december går match mot norrmannen Kim Tinghaugen kan han ta sin sjätte raka seger. Metro träffade svensken inför matchen – och lät honom visa tre vanliga grepp inom MMA på vår reporter.

klar

Artikellänk är kopierad

Förklaringen? Ett starkare psyke.

– Jag har tävlat mycket och länge, men fick inte riktig ut det på match förut. Sen började vi jobba med det mentala varje dag. Jag blev lugnare i buren, orkade mer och presterade bättre. Det fungerade för mig, så jag har fortsatt med det, säger Simon Sköld.

Det är också just den mentala biten som fightern lyfter fram som den absolut viktigaste egenskapen för någon som vill satsa på sporten.

– Alla kan träna MMA, men inte alla kan tävla.

Hur förbereder du dig annars för match?

– Jag vill ha minst åtta veckor på mig. Det handlar om grundträning, att bygga upp fysiken och att få bra matchsparring. Att verkligen pressa sig själv för att sedan trappa ned. Nu är det knappt en vecka kvar, så jag har börjat ta det lugnare. Det är nästa lördag jag ska vara som bäst, inte nu.

Vad man fokuserar mest på i matchuppladdningen är olika från fighter till fighter. Simon Sköld lägger mest kraft på uthålligheten.

– Jag har inte så stora problem med styrkan, men behöver jobba med min kondition. Så ju närmre match det kommer, desto mindre styrketränar jag. Det är att springa intervaller, jogga och köra längre sparringronder som gäller för mig, säger han.

Matchen mot norrmannen Kim ”Kimbo” Tinghaugen då? Simon Sköld erkänner att han inte vet speciellt mycket om sin motståndare.

– Jag har aldrig sett så lite av en motståndare. Han är längre än mig, så han kommer ha avståndsfördel. Jag kommer jobba mycket med press, få honom att känna att jag är den längre fightern.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro