ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hård kritik mot frisläppandet av Fadimes bror

Linnea Holgersson/Jenny Sköld/Patrick Ekstrand · 8 Apr 2014
Uppdaterad 8 Apr 2014

Mesut Sahindal som sköts till döds av polisen i Uppsala hade brutit mot ett kontaktförbud två gånger under måndagen, men släpptes ändå fri.

klar

Artikellänk är kopierad

Trots att  Mesut Sahindal bröt mot kontaktförbudet två gånger under måndagen släpptes han fri. På tisdagen sköts han ihjäl av polis.
Trots att  Mesut Sahindal bröt mot kontaktförbudet två gånger under måndagen släpptes han fri. På tisdagen sköts han ihjäl av polis.Foto: TT

Mesut Sahindal, bror till Fadime Sahindal, hade bara en dryg timme innan han sköts till döds släppts av polisen i Uppsala. Jour-åklagaren hade beslutat att inte anhålla honom trots att polis hade larmats till hans exsambos hem två gånger under måndagen efter att han brutit mot ett kontaktförbud. 

– Åklagaren måste ha känt till vad det var för person och vad han var dömd för, säger Susann Stambolidou Tellebo, kvinnofridsrådgivare på Uppsala kvinnojour. 

Hon är mycket kritisk till att Sahindal fick lämna polisstationen.

Susann Stambolidou Tellebo säger att det ofta går bra när misstänkta släpps – men att sannolikheten minskar betydligt om det handlar om en person som upprepade gånger har brutit mot ett kontaktförbud.

– Han var villkorligt frigiven och under de omständigheterna tycker jag att det är väldigt konstigt att han inte blev anhållen. 

Riksorganisationen GAPF, Glöm aldrig Pela och Fadime, hjälper dem som drabbas av hedersrelaterat våld. Sara Mohammad, GAPF:s ordförande, tycker att det är en tragisk händelse.

– Den stora frågan är åklagarens ställning. Hur kommer det sig att hon har tagit ett sådant beslut för någon som har hotat sin exfru och redan suttit i fängelse? 

Linnea Holgersson LÄS MER: Polisen: Fadimes bror ihjälskjuten av polis

Bakgrund: Mordet på Fadime Sahindal

Polisskjutningar har ökat kraftigt

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson/Jenny Sköld/Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro