ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hård kritik mot ny liga – spelarna får inte vara gravida eller lesbiska

Filip Häggberg · 30 Jul 2017
Uppdaterad 31 Jul 2017
Den mexikanska ligan får hård kritik för spelarnas villkor. Bilden är från när Mexiko spelade VM i Tyskland 2011.

Den mexikanska ligan får hård kritik för spelarnas villkor. Bilden är från när Mexiko spelade VM i Tyskland 2011. Foto: Jens Meyer/AP


En nystartad fotbollsliga för damer i Mexiko får föga förvånande ta emot kritik. Spelarna tvingas skriva på avtal om att bryta kontraktet om de blir gravida – och ligan vill inte ha homosexuella spelare, enligt mexikanska medier.

klar

Artikellänk är kopierad

I vintras startades en damliga i Mexiko. Bra, tyckte många. Men den positiva inställningen har snabbt vänt till negativ.

LÄS MER: Nya siffror: Damfotbollen växer så det knakar

Enligt den mexikanska tidningen La Jornada tvingas spelarna skriva på avtal – som innebär att de inte får fortsätta spela om de blir gravida. De kommer heller inte få någon medicinsk hjälp, skriver tidningen.

Och det är inte allt. De vill inte heller ha lesbiska spelare, och har instruerat samtliga 16 lag att de ska undvika all form av homosexualitet.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro