ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hård kritik mot turneringsarrangör – ska vara skyldig miljoner

Erik Glanell · 30 Okt 2018
Uppdaterad 30 Okt 2018

Foto: GESC, Skärmdump


I ett öppet brev anklagas turneringsarragören GESC för att inte ha betalat ut prispengar och andra ersättningar vid två stora Dota 2-turneringar.

klar

Artikellänk är kopierad

Den Thailändska turneringsarrangören GESC är skyldig spelare, företag och andra inblandade nära sju miljoner kronor. Det uppges i ett öppet brev med hård kritik mot GESC och vd:n Oskar Feng som publicerades på tisdagseftermiddagen.

Brevet är inte undertecknad med några namn, men sprids i sociala medier bland annat av esportprofilen Paul ”Redeye” Chaloner, som även ska vara en av de drabbade.

Enligt brevet ska utbetalningar från två minorturneringar i Dota 2, GESC Indonesia och GESC Thailand, helt eller delvis ha uteblivit. Utbetalningarna gäller både prispengar, löner och fakturor till företag som på ett eller annat sätt varit inblandade i produktionen.

”Flera ur den här gruppen har försökt att få sin betalning genom att skicka påminnelsefakturor och genom att kontakta Mr Feng det senaste halvåret. Det har då utlovats att skulderna skulle betalas i september, vilket inte har gjorts”, står det bland annat i brevet.

I brevet framkommer även att flera inblandade i ett sista försök att få sina pengar har satt en deadline till 31 oktober. Men eftersom arrangören ännu inte har tagit kontakt med de inblandade för att lösa problemet är en lösning vid det här laget ingeting som någon räknar med, enligt brevet.

”Bolag ska inte komma in i esporten och nyttja företag, lag, spelare, personal och professionella individer för att sedan inte betala dem för deras arbete i tid […] Det här är misstag som som går tillbaka så långt som CPL 2007 och vi anser att den läxan redan borde ha varit lärd”, avslutas brevet.

LÄS MER
Generation Gaming tar steget ut i Fortnite – värvar kvinnlig duo
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro