ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hårda fakta om vår jämställdhet

Caroline Engvall · 25 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tillsammans med Liza Marklund har Lotta Snickare samlat forskningsresultat och personliga exempel i boken om jämställdhet.
Tillsammans med Liza Marklund har Lotta Snickare samlat forskningsresultat och personliga exempel i boken om jämställdhet.Foto: Piratförlaget

Hallå där Lotta Snickare, pocketaktuell tillsammans med Liza Marklund med ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra”.

Varför ska man läsa din bok?– För att förstå hur ojämställdheten fungerar. I boken har vi samlat ihop forskningsresultat, undersökningar och teorier om jämställdhet och ojämställdhet och visat hur de hänger ihop. Vi har också gett en massa personliga exempel på situationer när vi har stött på ojämställdheten.Vem vill du ska läsa din bok?– De som är intresserade av jämställdhet givetvis, men också de som tror att Sverige redan är jämställt. De senare skulle verkligen behöva läsa den.Vad läser du själv just nu?– ”Livstid”, Liza Marklunds senaste deckare. Vad har du på gång just nu?– Jag föreläser mycket. Och så forskar jag på KTH i Stockholm. Jag vill veta hur man blir en duktig chef. Det ska nästa bok handla om.

Fler pocketsläpp denna vecka

Julklappen för hypokondriker”Varför har män bröstvårtor?” Mark Leyner, Billy Goldberg (Månpocket)Vår kropp är på trendtapeten. På femman får läkarlovers sitt lystmäte i programmet ”EKG”. ”Varför har män bröstvårtor?” skulle kunna vara det roliga bokkomplementet. Författarna är akutläkare plus satiriker och svarar på alla möjliga konstiga frågor vi kan tänkas ha om våra kroppar. Årets julklapp till hypokondriker med humor.

En berättelse i krigets skugga”Försoning”Ian McEwan (Ordfront)Under andra världskriget blir 13-åriga Briany vittne till en händelse som ska få konsekvenser inte bara för henne själv. Författaren Ian McEwan vandrar mellan livshistorierna hos alla som påverkats av händelserna och det blir en fascinerande underlig vindling genom spännande levnadsöden. Boken tar extra fart på slutet, och då kan du inte lägga ifrån dig den.

Gripande om barns utsatthet”Otryggare kan ingen vara” Bengt-Åke och Agneta Cras (Lind & Co)Alltför många barn kan känna igen sig i Bengt-Åke och Agneta Cras sanna berättelse om tre syskon som tvingas växa upp med en mamma som inte kan ta hand om sig själv, än mindre om sina barn. Hon super, väljer de sämsta av män, knarkar, mobbar, hotar. En hemsk story som gör en precis så upprörd på ett samhälle som inte kan ta hand om sina svagaste som man bör bli.

Retro för 70-talsnostalgiker”Två nötcreme och en moviebox” Fredrik Wikingsson och Filip Hammar (Bonnier Pocket)Bara titeln skvallrar om det nostalgivattenfall som ska komma att forsa över dig när du läser Filip och Fredrik. 70-talister bör ta skydd, det här är en härligt nördig bok full av igenkänningskommentarer där Filip och Fredrik botaniserar i detaljer som tar oss direkt tillbaka till ”Razzel” och turbojäst vin. 

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro