ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hårda kritiken mot Lindelöf – rankas som sämsta mittbacken

Filip Häggberg · 21 Aug 2018
Uppdaterad 21 Aug 2018
Nilsson Lindelöf under matchen mot Brighton.

Nilsson Lindelöf under matchen mot Brighton. Foto: Rex Features/IBL


Victor Nilsson Lindelöf, 24 år, gjorde succé i fotbolls-VM. Men i klubblaget har han det tuffare. Enligt Daily Mail är svensken Manchester Uniteds sämsta mittback sedan 2014.

klar

Artikellänk är kopierad

Sverige tog sig hela vägen till kvartsfinal i sommarens fotbolls-VM, och en spelare som hade stor del i det var mittbacken Victor Nilsson Lindelöf. Tillsammans med Andreas Granqvist bildade han ett av turneringens starkaste mittlås.

Ny kritik efter förlusten

Men vardagen i Manchester United är inte lika framgångsrik. Redan förra säsongen, Nilsson Lindelöfs första i storklubben, kritiserades svensken stundtals och ansågs vara för passiv i sitt spel.

Och även om United inledde årets säsong med att besegra Leicester med 2-1 har kritiken börjat hagla igen efter helgens 2-3-förlust mot Brighton. Både mot lagets försvarsspel i allmänhet och Nilsson Lindelöf i synnerhet.

Kallades ”Iceman”

Brittiska Daily Mail tog tillfället i akt att ranka Uniteds samtliga mittbackar som varit i klubben sedan 2014 – och där är svensken sämst tillsammans med holländaren Daley Blind.

”United väntade så länge på Lindelöf. Efter månader av förhandlingar med Benfica fick de in Mourinhos måltavla. Han kallades ’Iceman’ när han anslöt, men i stället för att agera iskallt under press har han frusit till is i de avgörande lägena under sina 31 matcher för klubben. Lindelöf hyllades av Mourinho förra veckan, men har fortfarande misslyckats med av bevisa varför klubben var så desperata i att värva honom”, skriver tidningen.

pil
Hela listan – så rankas mittbackarna

Phil Jones, betyg 7/10

Chris Smalling 6/10

Jonny Evans 6/10

Eric Bailly 5/10

Paddy McNair 5/10

Marcos Rojo 5/10

Daley Blind 4/10

Victor Nilsson Lindelöf 4/10

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro