ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hårdsurrat i Lilla bommens småbåtshamn

Olle Warnhammar · 28 Okt 2013
Uppdaterad 28 Okt 2013
Luis Maloca, 40, tänker bo i sin segelbåt inatt. Han tar stormen med ro i sin segelbåt "Lui". – Jag mediterar lite bara och koncentrerar mig inför kvällen, säger Luis Maloca.

Luis Maloca, 40, tänker bo i sin segelbåt inatt. Han tar stormen med ro i sin segelbåt "Lui". – Jag mediterar lite bara och koncentrerar mig inför kvällen, säger Luis Maloca. Foto: Olle Warnhammar


I kväll kan det bli orkan i Göteborg. Och i Lilla bommens småbåtshamn är det tyst bland båtarna som surrats flera gånger om med tampar och rep. Men från Luis Malocas båt ljuder det reggae- och sambamusik. Han tänker bo i sin båt i natt.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Olle Warnhammar
Lugnet före stormen i Göteborgs småbåtshamn.
Lugnet före stormen i Göteborgs småbåtshamn.Foto: Olle Warnhammar
Foto: Olle Warnhammar

Luis Maloca kommer ursprungligen från Brasilien och är kampsportsledare och musiker i Göteborg. Sedan han köpte segelbåten ”Lui”, i mars, har han börjat bo allt mer i båten.

– Här känner jag mig mer hemma än i min lägenhet. Här får jag inga problem med grannar, säger Luis Maloca.

För att lätta upp stämningen i ovädret spelar han musik och mediterar. Och efter att ha att ha fällt ner taket och surrat båten med sex linor, tillsammans med vännerna i hamnen, är han inte orolig inför stormen.

– Vi jobbar för varandra här nere i hamnen. Stormen kommer att bli ett äventyr.

►Läs mer: SMHI utfärdar klass 3-varning

►Läs mer: Tågtrafiken i Skåne ställs in

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Warnhammar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro