ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Håret visar var du bor

Foto: Isabel Svensson · 7 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Visa mig din frisyr och jag ska säga var du bor. Jo, frisören Tomas Edlund, som driver den egna salongen Hos Tomas, kan faktiskt se vilken stadsdel du bor i bara genom att kolla in din frisyr.

Kungsholmsbarret

Den typiska Kungsholmsfrisyren kännetecknas av att den inte är någon frisyr. Håret ska vara så naturligt som möjligt. Runt Fridhemsplan är det välkammat utan att vara snobbigt. Håret är jämnbrunt eller naturligt blont.

Tomas kommentar:

” Den yngre generationen på Kungsholmen är så politiskt korrekta. Inget är farligt eller sticker ut. Är det här alla IT-programmerare bor?” 

Svampensvallet

Den typiska Stockholmsblondinen lever sitt liv på Östermalm och kring Stureplan. Här dominerar två olika frisyrer; det ska vara blont och långt, långt, långt och gärna i hästsvans. Eller den gamla Beckhamfrillan, med den långa luggen som dinglar ner till en lite uppklippt bob.

Tomas Kommentar

”Det tar tid att få till ett snyggt blont hår. Sen ser man att de ändå bara går omkring i hästsvans. Det har verkligen blivit den nya tantfrisyren”

Götgatspuckelstuket

Den typiska söderfrisyren är svart – svart, svart. Det är kort, jättekort på vissa ställen på huvudet och jättelångtlångt på andra ställen. Etnoromantik, stora glasögonbågar och 70-tal trivs på Götgatan. 

Tomas kommentar

”Söder är verkligen mest underground. Svart dominerar och håret ska gärna vara  konstruerat och dammigt – inte alls blankt.”

Vasastanstylen

Beware of barnvagnsmorsan – det är här hon bor eller rör sig. Här är det praktisk page som gäller. En naturlig page som precis nuddar axlarna så att det lätt går att sätta upp i en tofs när det vankas amning eller blöjbyte.

Tomas kommentar

”Här finns ingenting som sticker ut, varken på huvudena eller i miljön. Det ska vara korrekt, upper middleclass och ordning och reda.”    

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Isabel Svensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro