ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hargin efter Rapaports bortgång: Inte rädd för att dö

Filip Häggberg · 17 Jul 2017
Uppdaterad 17 Jul 2017
Mattias Hargin under alpina VM i St Moritz i vintras.

Mattias Hargin under alpina VM i St Moritz i vintras. Foto: Pontus Lundahl/TT


För ett år sedan avled den svenska alpinåkaren Matilda Rapaport i en lavinolycka. Maken Mattias Hargin, också alpinstjärna, har nu skrivit ett blogginlägg där han berättar om tiden efter hustruns död.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under en reklaminspelning i Chile förra sommaren som Matilda Rapaport drogs med en lavin och hamnade i koma. Några dagar senare avled hon.

Ett år efter den tragiska händelsen har Mattias Hargin, make till Rapaport, skrivit om det i ett blogginlägg.

”Mellan åken på VM-slalomen, jag står helt själv på toppen värmer upp inför andra åket, lyssnar på musik och fokuserar på uppgiften. Jag ska ner och ta en medalj, är planen, allt känns väldigt bra. Helt plötsligt dyker lite fel låt upp i lurarna och jag börjar gråta, står där inför andra åket med tårar men känner ändå kraft. Jag lyssnar klart låten, skakar av mig tårarna och drar ner mot start. Väl där går det nästan enligt plan”, skriver Mattias Hargin bland annat.

Alpinstjärnan avslutar blogginlägget med att skicka en hälsning till sin bortgångna fru.

”Jag ska avsluta med några rader jag skrev i Chile. Jag är inte längre rädd att dö, för döden är finare än jag trott och jag vet att jag nu har dig där uppe och får träffa dig då. Vi är vana att vara ifrån varandra, även om vi aldrig gillat det, men det var en del av vårt liv. Nu drar du på ett långt läger bara, en resa jag snart följer efter dig på. Bergen är vår vän men även vår fiende”, skriver Hargin.

Läs blogginlägget i sin helhet här.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro