ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Haschliga sålde knark per telefon

Daniel Olsson · 20 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Vid tillslaget mot ligan påträffades 270 000 kronor i kontanter. 

Vid tillslaget mot ligan påträffades 270 000 kronor i kontanter.  Foto: polisen


Hundratals göteborgare finns i ligans register

klar

Artikellänk är kopierad

Trycket på haschligans kundtelefon var enormt. Under hösten tvingades tre unga män arbeta i skift för att kunna besvara alla samtal från köpare.I går åtalades ligan som försett hundratals göteborgare med minst tio kilo hasch under ett par höstmånader förra året. – Enligt mitt sätt att se har de etablerat ett ställe jämförbart med hur det tidigare var i Kungsparken, där alla visste att det finns hasch att köpa, säger kammaråklagare Anette Wiberg-Koffner.

I sex veckor avlyssnades ligans kundtelefon och uppskattningsvis 1 500 narkotikaaffärer registrerades. Enligt polisen inkom dagligen drygt 130 samtal från köpare och de tre unga männen som skötte hanteringen ska ha langat hasch för 15 000 kronor om dagen.– Ibland när man vaknade kunde det finnas en massa missade samtal. En gång minns jag att det fanns 75 missade samtal. Det mesta var vid lönehelger, berättar en av dem.

– Det var en salig blandning av människor. Mycket araber, äldre gubbar, 20-åringar, även tjejer i 18-årsåldern. Familjefäder, svenskar och utlänningar från hela stan.

En 26-årig restaurang­ägare pekas ut som förman över de tre yngre männen. I avlyssnade telefonsamtal uppmanar han sina säljare att vara trevligare mot kunderna och frågar dem om de inte behöver mer hasch från lagret. Mobilnumret har av allt att döma spritts från mun till mun och en av de unga männen anlitade två av sina kamrater när trycket blev för stort.För polisen fortsätter nu arbetet med att finna dem som handlat narkotika av ligan, uppskattningsvis 500 personer.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro