ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hassen Khemiris diss: "Vi är inte vänner"

Frida Sundkvist · 4 Apr 2013
Uppdaterad 4 Apr 2013
Hassen Khemiris diss: "Vi är inte vänner"

Hassen Khemiris diss: "Vi är inte vänner" Foto: Scanpix


Jonas Hassen Khemiri svarar på Jasenko Selimovićs brev. "Han hävdar att vi är vänner. Jag har ingen aning om varifrån han fått detta", skriver Hassen Khemiri på sin blogg.

klar

Artikellänk är kopierad

Debatten om Reva och polisens jakt på papperslösa kan delas in i före och efter Jonas Hassen Khemiri. Hans öppna brev till justitieminister Beatrice Ask som publicerades i DN delades med än 50 000 gånger på Facebook. Brevet gav upphov till #bästabeatrice där twittrare berättade om personliga erfarenheter av diskriminering.

Efter Hassen Khemiris brev där han bad Beatrice Ask byta skinn med honom under ett dygn svarade folkpartisten Jasenko Selimović med det öppna brevet "Jonas, min vän". Problemet är bara att de två herrarna inte alls är vänner. 

Så här skriver Jonas Hassen Khemiri på sin blogg: 

"Bara en fotnot som är svår för andra att känna till: Jasenko Selimovitc' hävdar i text och intervjuer att vi är vänner. Jag har ingen aning om varifrån han fått detta. Kanske var den den där gången när vi föreläste på samma folkhögskola? Då hälsade vi väl på varandra? Ett handslag. Ett hurärläget. Och sen hejdå. Blev vi vänner då?"

Han kritiserar också Jasenko Selimović för att han "ägnar så många rader åt logiska luckor och felciteringar, men så få rader åt det som mitt ursprungliga brev faktiskt handlar om: Rasprofilering och Reva". 

Läs helatexten här

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro