ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hästälskare rasar mot förnekar-succé

Gustaf Eriksson · 13 Dec 2012
Uppdaterad 13 Dec 2012
Hästälskare rasar mot förnekar-succé   En frukt som inte finns, eller?

Hästälskare rasar mot förnekar-succé En frukt som inte finns, eller? Foto: Scanpix


Facebook-succén "Hästar finns inte" vägrar sluta växa. I dag passerade sidan 200 000 gilla-markeringar. I takt med populariteten växer också irritationen bland hästälskarna. "Nu får ni fan ta och lägga ner", skriver en tjej.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är utan tvekan någonting i hästväg. Med ihärdigt viftande klövar driver Facebook-sidan "Hästar finns inte" tesen att hästar i själva verket är en frukt, som inte existerar. Sidan har blivit en galopperande nätsuccé som i dag gick över 200 000 gilla-markeringar. 

Metro har flera gånger uppmärksammat sidan, som i slutet av november nådde regeringsnivå när lantbruksminister Eskil Erlandsson ryckte ut till hästarnas försvar. 

Det fick dock inte sidans popularitet att avta – tvärtom. Samtidigt som förnekelse-fansen fortsätter att strömma till har företrädarna för sidan lanserat både t-shirtar och tygpåsar med "Hästar finns inte"-tryck.

Men sidan väcker också irritation och vrede hos hästälskare. På Facebook duggar de ilskna inläggen tätt. "Lägg av för allt i världen", skriver en motståndare. "Hästar finns, och de som inte tror det är bara korkade", skriver en annan. ► Läs mer om hästförnekarna: Regeringen slår tillbaka► Bakgrund: Hästförnekare gör succé på Facebook

En av de argaste är en tjej, som fått nog efter att hon mött en man på en ridtur. "Nu får ni fan ta och lägga ner. Jag är ute och rider så kommer det fram en gubbe och säger 'hej' jag säger hej tillbaks och sen säger den jävla gubbjäveln 'fin kiwi du rider på! kan jag få smaka lite?' och fatta vad sur man blir så jag säger gubbdjävel hästar finns visst!", skriver hon i ett inlägg som har gillats av tusentals personer.

I en kommentar till Metro skriver en företrädare för sidan att alla har rätt till en åsikt. "Man får själv stå för vad man gör på internet och man behöver inte bli ful i munnen bara för att någon tänker annorlunda mot en själv," skriver företrädaren, och fortsätter: "Vi driver hela tiden vår verksamhet framåt med hjälp av vetenskap mot ett samhälle utan lögner, lögner om att hästar finns. Häst är en frukt som inte finns och nästa steg är att övertyga hela Sveriges befolkning. Vi siktar mot ett land utan lögner."

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro