ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hästen nya terapeuten

Metro Stockholm Malin Heidenfors · 6 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hästen nya terapeuten Så behandlar psykologen Christine Wadefjord sina patienter Att ta hjälp av hästar i behandlingen av psykiskt sjuka är framtidens melodi, i alla fall om man ska tro psykologen Christine Wadefjord, som använder sig av ridterapi när hon behandlar sina patienter. Christine Wadefjord har använt ridning som terapi sedan mitten av 90-talet och hon har två egna hästar som får rycka in som terapiredskap. Gen-om hästen anser hon att man tvingas lära sig att agera på ett annat sätt än man är van vid. ­ Hästar reagerar ögonblickligt och ärligt på det man gör och man måste vara här och nu när man är med hästen, man får en direkt feedback på det sätt man kommunicerar på. Djur och natur har alltid en läkande inverkan, säger hon. Hon använder ridterapi vid behandlingen av många olika psykiska problem, som till exempel stressrelaterade syndrom, för unga med adhd och för människor som blivit utsatta för sexuella övergrepp. ­Man måste använda hela kroppen för att kunna kommunicera med hästen, och då lär man sig att känna in och känna av olika signaler, vilket ger bättre kroppskännedom. Blir vanligare

Ridterapi blir allt vanligare och används på allt-fler kliniker och behandlingshem. Just nu håller , Intresseför-eningen för ridterapi på att utreda hur effekterna av terapin egentligen blir. ­ Ridterapi stärker självförtroendet och lär patienten att hon kan och törs. På köpet får man bättre självkänsla och lär sig att tro på den egna kompetensen, säger Christine Wadefjord.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Stockholm Malin Heidenfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro