ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hästförnekare gör stor succé på Facebook

Gustaf Eriksson · 21 Nov 2012
Uppdaterad 22 Nov 2012
Hästförnekare gör succé på Facebook

Hästförnekare gör succé på Facebook Foto: Scanpix/ Arkiv


Hästar existerar inte. I stället är det så att hästar i själva verket är en frukt, som inte finns. Det är budskapet som Facebook-gruppen "Hästar finns inte" för fram. Nu har gruppen blivit en av Sveriges största.

klar

Artikellänk är kopierad

Precis som drakar så är hästar mytologiska varelser som inte finns. Hästar är faktiskt en frukt, som inte existerar. Det hävdar Facebook-gruppen "Hästar finns inte" och hänvisar till väletablerad forskning. 

Gruppens företrädare säger att dess syfte är att sprida vetskapen om att hästar inte finns och på så sätt rädda folk undan villfarelse.  På gruppens sida spekuleras det bland annat om vad alla de som säger att de sysslar med ridning egentligen gör, och vad som i verkligheten finns i alla de stall där de icke-existerande hästarna sägs bo.

"Hästar finns inte" har gjort succé på Facebook. På onsdagen passerade gruppen 50 000 gilla-markeringar, och är med det en av de största i Sverige.  – Jag bedriver en sida som utger sig för att vara en organisation med forskare som har bevisat att häst är en frukt som inte finns. De har länge vetat att häst inte finns, men har nu med hjälp av vetenskapen bevisat det. Denna vetenskapliga studie är än så länge hemlighetsstämplad i väntan på att få komma ut till allmänheten, säger den anonyme 19-årige grundaren i en intervju med Nyheter24.se.

Hyllningarna regnar över gruppen. Till och med en hel del hästintresserade har visat sin uppskattning. Men inte alla ser det roliga.   "Ni är fan dumma i huvudet, jag har ridit i typ hela mitt liv och ni kan inte bara komma och påstå att jag hopplat omkring på en fruktjävel som inte ens finns! Det funkar ju inte ens'", skriver en upprörd tjej.

När gruppens företrädare presenterade forskning som visar att omkring 20 procent av pengarna som sägs spenderas på hästar i själva verket går till narkotikahandel rann bägaren över för ännu fler. "Jag är ryttare har ägt flertal hästar och arbetar i stall. Jag har tyckt denna sidan var sjukt roligt fram tills nu, det där var 'uncalled for'. På svenska "ett slag under bältet" och inte i närheten av roligt ens", skriver en förargad person.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro