ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hatas av soldater efter Paradise Hotel: Vill att jag ska skjutas”

Tomas Lundin · 6 Mar 2015
Uppdaterad 3 Apr 2017

Hot, glåpord på stan och fysiska påhopp – för att han ställde upp i ett tv-program. Nu talar den före detta yrkesmilitären Joakim Köhler ut om hatet från de egna leden efter Paradise Hotel”.

klar

Artikellänk är kopierad

När Joakim blev antagen till ”Paradise Hotel” 2014 visste han att livet skulle förändras. Men han var inte beredd på den storm av hat som skulle komma från de som han såg som sina egna efter att det framkommit i tidningsartiklar att Joakim var yrkesmilitär på elitförbandet Amf 1.

– Det började skrivas om mig som att jag var landsförrädare. Både personer jag aldrig träffat och vänner tog kontakt med mig och sa att jag var en fjant och aldrig borde ha blivit soldat, säger han till metro.se.

Det stannar inte vid näthat. När Joakim går på stan kan det komma fram militärer och civila som stört sig på hans medverkan och skälla ut honom. En gång när han var på en klubb slet en ung man tag i honom, drog honom åt sidan och sa att han skämdes över att han varit militär.

LÄS MER: Experten: Nätmobbning ger en känsla av makt

– Till och med en av gruppcheferna är på mig. Det märks på blickarna och hur han beter sig

Nu väljer Joakim Köhler att berätta öppet om hatet på sin blogg, även om han är rädd att det kan leda till ännu fler attacker.

”Av allt näthat är det här det som tog hårdast på mig”, skriver han.

Näthatet går tvärtemot den värdegrund som lärs ut inom försvarsmakten, menar han.

”Det innebär att man motverkar mobbning och står upp för ALLA utsatta. Man ska vara en förebild för de civila och andra på arbetet.”.

LÄS MER
16-årig flicka nätmobbade sig själv – döms för förtal

– I början ville jag inte gå ut med det för att det är sånt man får stå ut med, men näthatet har växt i forumen och det är inte bara allmänt näthat utan specifikt hat från grönklädda.

Varför tror du att folk stör sig så mycket på din medverkan?– Det är ett elitförband med mycket stolthet och att byta från det till något som många ser som en lek provocerar.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro