ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hatattack mot RFSU-lokal

TT · 5 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

RFSL:s lokal Polstjärnan i Piteå attackerades under natten till söndagen. Två maskerade män slog sönder rutor och RFSL:s bil när arrangörerna höll på att städa lokalen efter en fest. En anmälan om hets mot folkgrupp har gjorts.

Under kvällen pågick en fest med ett 50-tal medlemmar och hajattacken skedde när endast arrangörerna var kvar och städade.– Jag stod och plockade ur diskmaskinen när jag hörde ett kras och såg att två mörkt klädda personer hoppade på vår regnbågsfärgade föreningsbil och bröt sönder ljusen. Sedan såg vi att de hade krossat kontorsfönstret med en blomkruka, säger Mikael Holmgren, ordförande för RFSL ungdom nord.

Han är kritisk till att polisen dröjde nästan 20 minuter efter att de tryckt på larmknappen. Lokalen har tidigare varit utsatt för nazistattacker, bland annat med brandbomber.

Mikael Norén, länsvakthavande befäl för polisen i Norrbotten säger att patrullen gjort en anmälan för hets mot folkgrupp. Han vet inte varför polisen dröjde.– Normalt är larmen högprioriterade, men patrullen hade två frihetsberövade, de kan ha varit tvungna att lämna av dem först, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro