ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hatsida mot invandrare får vara kvar på Facebook

Fredrik Tideman · 25 Sep 2014
Uppdaterad 25 Sep 2014
Sidan "Alla vi som hatar invandrare" har nästan 1 600 likes.

Sidan "Alla vi som hatar invandrare" har nästan 1 600 likes. Foto: Skärmdump/Facebook


Sidan "Alla vi som hatar invandrare" har nästan 1 600 likes på Facebook, men Facebook tar inte bort den trots anmälningar. "Vi har bedömt att den inte bryter mot våra gemenskapsregler", blir svaret när en person Metro pratat med anmäler sidan.

klar

Artikellänk är kopierad

En person som Metro pratat med anmälde sidan "Alla vi som hatar invandrare" på grund av det hatiska innehållet på onsdagskvällen och fick svar under natten från Facebook. Företaget bedömde inte att sidan, som har nästan 1 600 likes, bryter mot deras regler.

Anmälaren säger och att flera personer har anmält sidan men utan att den tas bort av Facebook.

Metro skrev tidigare i somras om en sida på Facebook som uppmanade till slakt av svarta, som inte plockades bort trots att den blev anmäld. Efter att Metro skrivit om sidan ändrade sig Facebook, tog bort sidan och bad om ursäkt.

LÄS MER
Facebook plockar inte ner ”negerslakt”-sida trots anmälningar

– Det här är ett vanligt problem. Jag har anmält uppenbara vit makt-sidor, med både kommentarer och bilder som är kränkande och olagliga utan att Facebook har reagerat, säger personen som anmält gruppen "Alla vi som hatar invandrare".

Metro har sökt Jan Fredriksson, svensk representant för Facebook. Han har i en tidigare intervju med Metro berättat att alla svenska anmälningar går igenom Facebooks irländska Europahuvudkontor.

LÄS MER
Facebook ber om ursäkt för slakt-sidan
klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro