ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hävdar att hennes kropp brygger alkohol - slipper böter för rattfylla

Malin Hansson · 1 Jan 2016
Uppdaterad 1 Jan 2016
Enligt advokaten producerar hennes kropp alkohol. Arkivbild.

Enligt advokaten producerar hennes kropp alkohol. Arkivbild. Foto: Alamy


En kvinna blåste i polisens alkomätare och resultatet visade långt över den lagliga promillegränsen. Då upptäckte hon att hennes kropp brygger alkohol.

klar

Artikellänk är kopierad

En domare i New York har nu avfärdat anklagelserna om rattfylla efter att ha fått ta del av bevis att kvinnan lider av så kallat ”autobryggeri-syndrom”, skriver CNN.

Det var när kvinnan stoppades av polis på grund av att hon körde med ett trasigt däck som hon fick blåsa i en alkoholmätaren, som visade att hon hade en för hög promillehalt i blodet för att få köra bil.

LÄS MER
Lolo mejades ner av rattfull bilist – mannen släpptes nästa dag

Kvinnan själv säger att hon visserligen druckit fyra drinkar, men flera timmar tidigare och ska inte ha uppvisat tecken på att vara onykter. Eftersom hennes promillehalt var så hög kördes kvinnan till ett sjukhus. Där tog läkarna blodprov under en längre period och de visade att trots att hon slutade dricka för länge sen så ökade alkoholnivån fortfarande flera timmar senare.

Hennes advokat tror nu att hon drabbats av en onormal mängd jästsvamp i magen som gör att kolhydrater omvandlats till etanol.

Enligt CNN finns en handfull andra fall av det extremt sällsynta tillståndet, som man inte säkert vet kan göra någon full. Kvinnan går nu på en jästfri diet och äter läkemedel i hopp om att bli av med den misstänkta svampen.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro