ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Havet slukade Landskronas kallbadhus

Johan Mårtensson · 8 Dec 2013
Uppdaterad 8 Dec 2013

Landskronas nyrenoverade kallbadhus har försvunnit ut i havet efter stormen Sven, skriver TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Maj-Lis och Lars Gunnar Andersson betraktar resterna av Kallbadhuset i Landskrona på som det ser ut på söndagen efter stormen Sven. Lars Gunnar gick på 50-talet och lärde sig simma vid kallbadhuset. Kallbadhusets ägare Doppingarna har enligt HD.se renoverat sitt kallbadhus sedan stormen 2011. När det tillslut var klart kom stormen Sven och hela kallbadhuset slogs sönder i vinden och vågorna.
Maj-Lis och Lars Gunnar Andersson betraktar resterna av Kallbadhuset i Landskrona på som det ser ut på söndagen efter stormen Sven. Lars Gunnar gick på 50-talet och lärde sig simma vid kallbadhuset. Kallbadhusets ägare Doppingarna har enligt HD.se renoverat sitt kallbadhus sedan stormen 2011. När det tillslut var klart kom stormen Sven och hela kallbadhuset slogs sönder i vinden och vågorna.Foto: Johan Nilsson/TT

Bryggan och byggnaderna är borta, nu syns bara pålarna som så sent som i fredags bar upp badhuset, rapporterar Helsingborgs Dagblad på nätet.

Anläggningen var enligt den drivande föreningen Doppingarna Sveriges äldsta bevarade kallbadhus, skriver TT. Före helgen stod badet färdigrenoverat efter adventsstormen 2011 och var reda att invigas. Men sedan gjorde stormen Sven entré.

– Vi skulle haft en glöggfest i dag för att säga att 'nu är vi klara'. Så nu är det till att börja på nytt, säger Doppingarnas ordförande Leif Norbeck till Helsingborgs Dagblad.

Det dåliga vädret har hållit i sig under helgen och efter närmare hundra trafikolyckor under söndagseftermiddagen väntas nu ännu värre väglag.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro