ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Häxdoktorn: Obama vinner

Gustaf Eriksson · 6 Nov 2012
Uppdaterad 6 Nov 2012
Häxdoktorn: Obama vinner valet Spåmannen John Dimo har tittat i snäckorna.

Häxdoktorn: Obama vinner valet Spåmannen John Dimo har tittat i snäckorna.


John Dimo, spåman den kenyanska by där Barack Obamas pappa växte upp, är säker: Det blir en klar seger för Barack Obama i nattens presidentval.

klar

Artikellänk är kopierad

Bild från  frilansjorunalisten Andreas Utterströms blogg Framing the Debate.
Bild från  frilansjorunalisten Andreas Utterströms blogg Framing the Debate.

Det amerikanska presidentvalet är superjämt. Men John Dimo, häxdoktor i Barack Obamas pappas hemby Kogelo, säger sig ändå vara tvärsäker på utgången. Genom att spå i bland annat snäckor och ben har han kommit fram till att det blir en klar seger för den sittande presidenten, rapporterar Metros brittiska edition.  – Obama är väldigt långt före och han kommer definitivt att vinna, säger John Dimo. 

I Kegolo är stödet för Obama mycket starkt. Men det finns fler udda prognoser som pekar på seger för Demokraterna. 

En av dessa är halloween-maskerna. Eftersom presidentvalet inträffar kort efter halloween-högtiden brukar försäljningen av masker föreställande de olika kandidaterna användas som en indikator för utgången. Teorin är att väljarna helst klär ut sig till sin favoritkandidat, och här är ledningen klar för Obama. 

CNN rapporterar att sex av tio sålda presidentmasker hos landets största återförsäljare föreställde Obama.

Gatkonstprojektet Gum Election, där förbipasserande uppmanas trycka fast sina tuggummin på bilder av den kandidat som de tycker sämst om, tyder också på att Obama kommer segra. 

Även spelarna hos svenska Unibet tror på Obama. Den sittande presidenten har haft oddsen med sig länge, men under de senaste dagarna har övertaget blivit rekordstort. Strax före klockan 10 på tisdagsförmiddagen ger Obama-seger 1,20 gånger pengarna medan Romney-vinst fyrdubblar insatsen.

Romney-supporters kan dock glädja sig åt att den så kallade Redskins-regeln slår fast att utmanaren kommer ta hem val-racet. Regeln säger att om NFL-laget Washington Redskins vinner sin sista hemmamatch före valet, ja då behåller den sittande presidenten makten i Vita huset. I söndags förlorade Washington mot Carolina Panthers med siffrorna 13-21.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro