ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hayden het i Hollywood

Pontus Hammarlund · 4 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SUPERHJÄLTE. Ung, vacker och superhet i Hollywood. Metro åker till London och träffar skådespelerskan Hayden Panettiere, 18, som erövrat världen tack vare sin roll i ”Heroes”.– Jag är egentligen den sämsta personen för den här rollen, jag har inte brutit ett ben i hela mitt liv, säger hon.

Det gör däremot hennes rollfigur hejarklacksledaren Claire Bennet. Men inte ens de otäckaste och dödligaste skador påverkar henne nämnvärt. Hon är osårbar och sekunderna efter att en skada uppkommit självläker hon. En perfekt egenskap för en superhjälte.– Föräldrar kommer fram till mig hela tiden och säger: ”Jag älskar serien men våra barn kan inte titta på den för att den är för läskig.” Men när jag spelar in hör man inte de otäcka ljudeffekterna när exempelvis något av mina ben går av. Och när man inte hör det är det inte så äckligt, säger Hayden Panettiere.

Tillsammans med skådespelare från ”Heroes” befinner hon sig högst upp i The Gherkin – en av Londons få skyskrapor. Ett självklart val för en stilistiskt snygg tv-serie om superhjältar.Få amerikanska dramaserier har hyllats och rönt samma publika framgångar. Redan i våras började Canal+ sända serien och i kväll är det premiär i TV 4. – Jag tycker att Golden Globe-nomineringen var en stor belöning, säger Hayden Panettiere som trots  att hon är en populär stjärna är beredd att lämna serien om manus kräver det.– När det är dags görs det av en anledning. Det skulle inte fungera annars i den historia de försöker skapa.

Mycket talar dock för att hon blir kvar en lång tid framöver. En andra säsong är redan under inspelning.– Vi har ingen aning om det blir en tredje säsong än. Kontraktet säger visserligen att vi måste stanna i sex år om serien fortsätter i sex säsonger. Men om det blir en ny säsong är något vi får reda på från år till år, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro