ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HBO gör scientologifilm – anlitar 160 jurister

Tomas Lundin · 26 Nov 2014
Uppdaterad 26 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Dokumentären ska avslöja scientologins alla mörka hemligheter. Men för att våga sända den har HBO nu anlitat en armé av jurister.

Superkändisar som Tom Cruise och John Travolta är några av de som valt att följa scientologerna. Den nya dokumentären är baserad på boken ”Going Clear”, där filmskaparen och före detta scientologen Paul Haggis berättar om sekten. 

När boken släpptes förra året fick den massiv kritik av scientologerna som kallade anklagelserna sedan länge motbevisade. I Storbritannien drog förläggaren in boken av rädsla för att bli stämd av samfundet. 

Stämning är också något som HBO rustar för när de planerar att sända dokumentären nästa år.

I en intervju med Hollywood Reporter berättar HBO:s dokumentärchef Sheila Nevins att kanalen uppskattningsvis har 160 jurister som går igenom filmen just nu för att preparera sig för den attack som lär komma från scientologerna.

Regissören bakom filmen är Alex Gibney, som bland annat stått bakom den hyllade dokumentären om energibolaget Enron, ”Enron: The smartest guys in teh room”.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro