ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hbtq-personer döms till döden – här är världens mest hbtq-fientliga lagar

Hugo Ewald · 27 Jul 2016
Uppdaterad 30 Jul 2016
Sedan 2006 har allt fler länder avkriminaliserat homosexualitet.

Sedan 2006 har allt fler länder avkriminaliserat homosexualitet. Foto: Jane Barlow/AP/TT


I många av världens länder riskerar du att fängslas, piskas eller dödas om du är en hbtq-person.

klar

Artikellänk är kopierad

Mellan den 25-31 juli äger nordens största festival för hbtq-personer, Stockholm Pride, rum. I Sverige är det lagligt att vara homosexuell, du har rätt att genomgå könskorrigering och det är inte förbjudet med "homosexuell propaganda". Men i många av världens stater ser situationen annorlunda ut. I maj 2016 släppte organisationen International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association, Ilga, sin rapport "State sponsored homophobia" som kartlägger hbtq-personers situation i världens stater.► LÄS MER: Här är det lagligt att mörda din otrogna fru – världens mest kvinnofientliga lagar

Rapporten visar en värld där fler och fler länder sedan 2006 avkriminaliserat till exempel homosexualitet, men där hbtq-personer fortfarande i många länder lever med risk för döden. Metro har gått igenom rapporten. Rapporten behandlar specifikt lagar, och att ett land till exempel inte har diskriminerande lagar betyder inte att hbtq-personer på olika sätt slipper diskriminering.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro