ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Headweb och Warner Brothers i samarbete

Per-Ola Mjömark · 9 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix/Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Filmtjänsten Headweb har inlett ett samarbete med filmbolaget Warner Brothers. Därmed kommer deras filmbibliotek bli tillgängligt för användare digitalt via nätet.

– Det här hjälper oss att skapa en modern filmtjänst som motsvarar dagens och morgondagens konsumtion av film, säger Peter Alvarsson, grundare av Headweb.Det har pågått överläggningar mellan Headweb och olika filmbolag sedan tjänsten startade 2007.– Det har varit en utdragen förhandling. Nu har vi kommit fram till en bra lösning där vi kan visa Warner Brothers filmer på samtliga plattformar, säger företagets presskontakt Karin Boström.

Ett krav från Warner Brothers sida var dock att filmerna skulle vara kopieringsskyddade med ett så kallat drm-skydd. Något som filmtjänsten gick med på.

Om ett par månader kommer Headweb dessutom att utöka sitt filmutbud med ytterligare 500-1000 filmer till. Diskussioner förs just nu med andra aktörer inom filmindustrin.– Vi har några större hollywoodbolag som vi sitter i förhandling med, men inget som vi kan gå ut med just nu, berättar Karin Boström.

klar

Artikellänk är kopierad

Per-Ola Mjömark
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro