ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Heathrow stängd efter flygolycka

Martin Eriksson · 17 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Flygplanet kom från Peking och landade enligt uppgift innan landningsbanan.  

Flygplanet kom från Peking och landade enligt uppgift innan landningsbanan.   Foto: Scanpix/Ola Gustafsson


klar

Artikellänk är kopierad

Planets landningsställ föll av.
Planets landningsställ föll av.

En flygolycka har inträffat på Heathrow flygplats utaför London. Det är en Boeing 777 som har landat innan landningsbanan.

Flygplanet, ett British Airways Boeing 777, kom från Peking och landade enligt Sky News för tidigt- alltså innan den södra landningsbanan på Heathrow. 136 passagerare och 16 besättningsmän fanns ombord.  Inga uppgifter har kommit om att det ska ha funnits svenskar ombord.

Planet gled flera hundra meter på gräset innan det stannade, då hade det precis nått fram till början av landningsbaanan.

Sex personer har förts till sjukhus med lättare skador, enligt BBC. Passagerarna fick lämna flygplanet genom de uppblåsbara räddnings-rutchkanorna. Sex ambulanser och flera brandbilar var snabbt på plats.

– Planets hjul kollapsade, dörrar flög upp. Det närmade sig landningsbanan för lågt och missade med knapp marginal min taxi. Det kraschade mot landningsbanan, bråte flög överallt, det hördes en enorm smäll och det slirade i sidled, sade ögonvittnet John Rowland till BBC.

Enligt experter på CNN har passagerarna haft "enorm tur" och de ska vara glada över att de lever.

Hela Heathrow är stängd vilket bland annat har drabbat den brittiske premiärministern Gordon Brown som skulle kliva på ett plan till Kina strax innan olyckan inträffade.

Klockan 14.30 kunde premiärministern lyfta, rapporterar BBC.

Enligt Scotland Yard finns det inget som tyder på att det är en terrorattack.

"Verkar vara något seriöst"

Svensk på plats på Heathrow berättar för metro.se

Just nu har Heathrow stängts ner. Informationen som ges till resenärerna är att den är stängd för dagen. På flygplatsen råder just nu lugn men stämningen är förvirrad.– All personal lämnade sina platser, säger Metro Internationals Martin Alsander som befinner sig på Heathrow. Vi har inte fått så mycket om information om vad som har hänt. Men det verkar vara något seriöst eftersom hela flygplatsen stängs ner.Enligt Alsander är det en hel del poliser som syns på Heathrow, men det är trots det lugnt.

– När man fick höra att det är en olycka så har alla reagerat med förståelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro