ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HeatoN: 4 anledningar till varför du borde besöka Globen i helgen

HeatoN · 30 Aug 2018
Uppdaterad 10 Jan 2019
"Det går att hävda att varken Ninjas in Pyjamas eller Fnatic kommer med toppform till turneringen", skriver Emil "HeatoN" Christensen.

"Det går att hävda att varken Ninjas in Pyjamas eller Fnatic kommer med toppform till turneringen", skriver Emil "HeatoN" Christensen. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack, Metro


Det är att bara gratulera alla svenska esportfantaster som får chansen att njuta av världens bästa spelare som kommer utvilade och hungriga till Dreamhack Masters i Stockholm, skriver Emil "Heaton" Christensen.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Äntligen är sommaruppehållet över.

I helgen rivstartar Counter strike-säsongen igen – i Sverige.

Det är att bara gratulera alla svenska esportfantaster, som får chansen att njuta av världens bästa spelare som kommer utvilade och hungriga till Dreamhack Masters i Stockholm.

Och till alla er som ännu inte bestämt er för att ta del av festen: här är fyra anledningar till varför du ska besöka Globen i helgen.

E-sport i världsklass

Hur ofta kommer den absoluta världseliten i en av världens största sporter till Sverige? I helgen får vi chansen att se stjärnorna i danska Astralis, brasilianska MiBR, svenska Ninjas in Pyjamas och internationella Faze. Det är inte bara några av världens bästa lag i Counter strike just nu. De har några av spelets allra främsta genom tiderna. Gruppspelet avgörs i veckan, under lördagen spelas kvartsfinalerna och på söndagen avgörs turneringen med semifinaler och finalen klockan 18.00.

Atmosfären

Två år i rad har de svenska fansen visat upp sig från sin allra bästa sida i Malmö Arena. I helgen är det stora målet att Globen ska koka. Utmaningen är tuff – arenan är betydligt större och inte lika tajt – men internationellt är de svenska fansen erkänt duktiga när det kommer till esport. Jag hoppas och tror verkligen att vi kommer få uppleva något riktigt speciellt i helgen.

Svenskhoppen

Det går att hävda att varken Ninjas in Pyjamas eller Fnatic kommer med toppform till turneringen. Å andra sidan brukar båda lagen – i synnerhet Ninjas in Pyjamas – alltid prestera på topp när det är turneringar på hemmaplan. Nyheten om att Fnatic har bootcampat den senaste veckan är väldigt intressant, eftersom det är något de väldigt sällan gör.

Skrällchanser

Det går inte att anklaga Counter strike-scenen för att vara alltför förutsägbar – i alla fall inte i år. Och helgens upplaga av Dreamhack Masters känns oerhört öppet på förhand. Den stora orsaken är att samtliga lag kommer från en lång semester där inga lag – i alla fall vad jag vet – har tränat mer än en dryg vecka ihop inför turneringen. Jag håller fortfarande Mibr och Astralis som favoriter, men det är upplagt för överraskningar i helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

HeatoN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro