ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HeatoN: En sann mästare viker inte ner sig i motgången

HeatoN · 16 Mar 2017
Uppdaterad 2 Maj 2017
Det gick inget vidare för Emil ”HeatoN” Christensen i SVT:s ”Mästarnas mästare” men det betyder inte att han känner sig nedslagen. Snarare tvärtom.

Det gick inget vidare för Emil ”HeatoN” Christensen i SVT:s ”Mästarnas mästare” men det betyder inte att han känner sig nedslagen. Snarare tvärtom. Foto: SVT


Som några av er kanske har sett har jag varit med i årets upplaga av Mästarnas Mästare. Det har varit mäktigt – på flera plan.

klar

Artikellänk är kopierad

För e-sporten är det ett historiskt erkännande. Det är första gången som vi nämns i det stora sammanhanget och behandlas på samma villkor som andra sporter. Vägen dit har varit lång, och är fortfarande lång, men det är ovärderligt för oss att få chansen att visa för andra mästare och tv-publiken att det vi håller på med faktiskt är en sport.Och för egen del är jag både stolt och tacksam över att ha fått chansen i programmet.

Kanske blev jag allra mest imponerad av Per-Olof ”Posa” Serenius.

Han var inte bara en av de mest ödmjuka människor jag träffat – det var gripande att se hur han slitit och envisats i en sport som aldrig lovat pengar eller berömmelse. Och jag skäms lite när jag tänker på första dagen av inspelningarna när vi kom fram till villan i Portugal. Utan att tänka mig för erbjöd jag mig att hjälpa ”Posa” med hans fullpackade 30-kilosväska uppför trapporna.

Han skrattade lite och tackade vänligt nej.

Dagen efter, när vi skulle hänga i en ribba ute i havet i grenen ”Gripkraft”, fick jag storstryk av honom.

Havregrynsgröt till frukost, ett hundratal stygn över kroppen, inte ett enda klagomål om krämpor. ”Posa” är en sann mästare för mig. Och tiden i Portugal fick mig att stanna upp och fundera kring vad en mästare egentligen är.

LÄS MER
HeatoN: Competitive Counter-Strike has never been so unpredictable

Man kan göra det enkelt för sig och räkna medaljer och segrar.Men ”en mästare” kan också vara något helt annat.

Är det själva segern eller vägen till segern som definierar en mästare?

För egen del har jag alltid hävdat att mina vinster – de där sekunderna då segern är ett faktum – är resultatet av timmar, dagar, veckor och år av hård träning. Och här är min erfarenhet tydlig: hård träning slår alltid talang. Jag har alltid strukturerat min träning med tydliga mål i varje moment och en stor portion envishet. Och med det sagt har det gått upp och ner. På vägen har jag lärt mig att det kräver balans mellan att träna fysiskt, för att orka med att fokusera på spelandet, att vila för att ha tid att analysera träningen och även umgås med familj och vänner.

Och där någonstans finns begreppets innebörd. Jag har åtminstone försökt att leva som en ”Mästare” i vardagen under så många år, och först i dag kan jag förstå hur allt hänger ihop: utan den ansträngningen hade jag inte ens haft chansen att vinna de där stora titlarna.

Som ni såg åkte jag ut i Mästarnas Mästare redan i andra programmet.Det var tråkigt. Jag hade gärna stannat kvar och tagit revansch i en eller annan gren.

Men samtidigt sörjer jag inte: jag har åkt på smällar, värre smällar, förr.Och jag tänker inte ge upp för det.

För det finns en sak som definierar idrottsstjärnorna som är med i programmet och alla hjältar i vardagen: man reser sig upp och fortsätter kämpa vid en motgång.

Så lever en sann mästare.

klar

Artikellänk är kopierad

HeatoN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro