ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

HeatoN hyllar esportgalan – på fredag släpps biljetterna

Metro · 7 Dec 2017
Uppdaterad 7 Dec 2017
Sthlm Esports Awards arrangeras på Grand Hôtel i Stockholm och blir den första av sitt slag.

Sthlm Esports Awards arrangeras på Grand Hôtel i Stockholm och blir den första av sitt slag. Foto: TT


På fredag 8 december släpps biljetterna till Sthlm Esport Awards. Nu passar Counter strike-legendaren Emil HeatoN” Christensen på att hylla Metros initiativ.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Esport-tv med Emil ”HeatoN” Christensen här!

Metro Media House arrangerar världens första esport-gala av sitt slag. Där ska stjärnorna inom branschen hyllas för sina insatser. För Counter strike-legendaren Emil ”HeatoN” Christensen är nyheten om galan något han längtat efter.

– Den här typen av event är något som jag saknade under min tid som aktiv. Att man nu lyfter upp världens största esportprofiler är ett tecken på att branschen börjar mogna, säger Emil ”HeatoN” Christensen.

Att ge esporten lite extra stjärnglans på det sättet som Metro gör med Sthlm Esport Awards tror CS-veteranen är precis var som krävs för att branschen ska få det erkännande som den förtjänar.

pil
Vem skulle du vilja ge ett pris och varför?

”William Draken Sundin borde få pris för hans enastående prestation i NiP under 2017”, säger HeatoN.

– En viktig del är den här typen av uppmärksamhet som esporten nu får genom Sthlm Esport Awards som definitivt höjer statusen på esporten. Jag hoppas att den här galan blir lika stor som filmindustrins Oscarsgala, om inte större, säger Emil ”HeatoN” Christensen.

Esporten har de senaste åren stått för en explosionsartad utveckling. Hela branschen har professionaliserats från produktionerna till organisationer till spelarna själva. En av branschens största utmaningar är att få fler att inse att det är så det ligger till i dag.

– Det är ju fortfarande de gamla fördomarna om att esportare är stillasittande, ohälsosamma och ensamma ungdomar som bara sitter och spelar i sina föräldrars källare. Så är det inte längre. Jag hoppas att även personer utanför esportbranschen att få upp ögonen för det, säger Christensen.

pil
Passa på att skaffa din biljett till Sthlm Esport Award

Släpps: Biljetter till galan släpps fredag 8 december kl 12.00 svensk tid.Pris: 595 kr respektive 3 600 kr beroende på om man vill vara med på galamiddagen eller enbart se själva prisutdelningsceremonin på plats på Grand Hôtel i Stockholm.När: 3 september.Hemsida: www.sthesa.com

LÄS MER
Beskedet: Dreamhack flyttar succéturneringen till Stockholm
klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro