ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HeatoN: 5 ögonblick som jag aldrig kommer glömma

HeatoN · 5 Jul 2018
Uppdaterad 5 Jul 2018
Emil "HeatoN" Christensen ser tillbaka på guldkornen i

Emil "HeatoN" Christensen ser tillbaka på guldkornen i Foto: Valve, ESL, Dreamhack, Metro


Glädjetårar, revansch och anstormande fans som tvingade polisen att stänga ner delar av flygplatsen. Emil "HeatoN" Christensen listar sina fem bästa minnen ur esporten.

klar

Artikellänk är kopierad

Snart 20 år har gått sedan jag gjorde mina första turneringar i Counter strike.

Otroligt mycket har hänt med esportscenen sedan dess och en av de vanligaste frågorna jag får är vad jag håller högst från den tiden, då jag själv spelade.

Därför tänkte jag en gång för alla lista mina fem bästa minnen. Förhoppningsvis kan de berätta en hel del om hur scenen har utvecklats över dessa 20 år.

5. CPL Winter 2001

Det första officiella världsmästerskapet någonsin. Counter strike-världen var delad i två läger: nordamerikanerna tyckte att Xtreme3 var världens bästa lag – européerna tyckte att vi, Ninjas in Pyjamas, var världens bästa lag. Vi vann sex raka matcher i Dallas och avslutade med seger i en stenhård final mot Xtreme3. Finalen avgjordes i en konferenssal på källarplan i ett hotell inför ett par hundra entusiaster.

4. WCG 2003

Kallades för ”de olympiska spelen” i esport. För första gången spelade vi på läktare inför tusentals människor – i esportens hemland Sydkorea. Vi vann finalen mot amerikanerna och på den efterföljande PR-resan till Kina blev det fullständigt kaos. På flygplatsen i Beijing blev vi överrumplade av så många fans att polisen fick stänga ner passkontrollen. Counter strike-intresset hade exploderat i Asien och vi var stjärnorna.

3. ESL Katowice 2014

Efter flera dåliga år för Counter strike-scenen hade nylanserade Global Offensive fött ett nytt intresse. Under Majorn i Katowice spelade vi för första gången på många år på en arena – och stämningen var helt otrolig. De polska fansen sjöng som om det vore ett fotbollsderby. Counter strike var tillbaka för att stanna.

2. ESL Cologne 2014

Counter strike-scenen hade exploderat igen och konkurrensen blev på kort tid knivskarp. Mitt Ninjas in Pyjamas var underdogs på förhand men gick hela vägen till finalen. Där vann vi ett svenskt derby mot Fnatic. Än i dag är det den enda Major vi har vunnit.

1. Dreamhack Malmö 2016

Den förmodligen bästa turnering jag varit på live. De svenska fansen visade att de är världens bästa fans – stämningen i Malmö Arena var fantastisk. Vi hade haft problem med affärerna i Ninjas in Pyjamas, och hade jobbat som djur för att få rätsida på allting. Vi var i princip uträknade på förhand men lyckades gå hela vägen. Efteråt föll jag ner på golvet och grät.

klar

Artikellänk är kopierad

HeatoN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro