ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Heaton: Blir Faze ännu ett lag att falla platt efter smekmånaden?

HeatoN · 26 Okt 2017
Uppdaterad 26 Okt 2017
Som ett mentalt och taktiskt stöd till drömlaget finns även tränaren ”RobbaN” – min gamla lagkamrat – en klippa som ger både trygghet och motivation, skriver Emil Christensen.

Som ett mentalt och taktiskt stöd till drömlaget finns även tränaren ”RobbaN” – min gamla lagkamrat – en klippa som ger både trygghet och motivation, skriver Emil Christensen. Foto: Helena Kristiansson/ESL, Metro


På sättet de äger sina matcher och – även när de har en sämre dag – lyckas vända underlägen till komfortabla vinster, så är det snudd på vibbar från Ninjas in Pyjamas dominans 2012-13, skriver Emil "Heaton" Christensen.

klar

Artikellänk är kopierad

Höstens mest spännande satsning i Counter strike-världen börjar bekänna färg.

Faze Clan satsade allt på ett och samma kort när man knöt till sig Olofmeister och GuardiaN i augusti. Man ska komma ihåg att de tidigare i år värvade supertalangen Niko – och plötsligt stod de med ett klassiskt ”Make it or break it-lag”.

Kort och gott betyder det: ungefär ett halvårs tid på sig att prestera, annars är det kört.

Nu har två månader passerat, och vi konstatera att det har gått hyfsat bra.

Dreamhack Masters i Malmö blev visserligen en flopp.

Därefter: seger i kvalet till Epicenter, seger i ESL One New York och seger i ELEAGUE CS:GO i Atlanta. De förlorade inte en karta under de här tre turneringarna.

GuardiaN är hänsynslös med sin awp, Rain har hittat tillbaka till gammal storform, Karrigan leder laget med sin rutin och Olofmeister ser alltmer ut som Olofmeister i sitt bästa slag.

Det är verkligen en perfekt mix av spelare.

Och som ett mentalt och taktiskt stöd till drömlaget finns även tränaren ”RobbaN” – min gamla lagkamrat – en klippa som ger både trygghet och motivation. Jag tycker faktiskt att han är bäst i världen på det han gör, och sanningen är att vi en gång i tiden försökte få honom som tränare till Ninjas in Pyjamas.

Men åter till frågan: Faze är oslagbara för tillfället, och vissa menar att de börjar bli otäckt bra. Till och med för bra för sportens bästa?

På sättet de äger sina matcher och – även när de har en sämre dag – lyckas vända underlägen till komfortabla vinster, så är det snudd på vibbar från Ninjas in Pyjamas dominans 2012-13.

Samtidigt känns det för tidigt att dra den jämförelsen.

De har spelat otroligt bra och är världens bästa lag för tillfället, utan tvekan. Men många gånger har vi sett stjärnlag få en tillfällig inspiration efter några spelarrotationer.

När ”smekmånaden” är över och vardagen tar vid, faller de platt ner på jorden.

Därför blir avslutningen på året med Epicenter (i helgen), IEM Oakland och ESL Pro League-finalerna i Odense spännande test.

Kommer något lag att kunna rubba Faze?

Eller kommer de att starta en ny, legendarisk epok inom Counter strike-historien?

De har tveklöst alla ingredienser för att lyckas med det.

* * *

Avslutningsvis vill jag slå ett slag för Fnatic, som med svenske Martin ”Rekkles” Larsson i spetsen gjorde en heroisk upphämtning i Worlds. Efter fyra raka förluster i gruppspelet krånglade sig laget vidare till kvartsfinal. Där tog det visserligen stopp mot hemmalaget Royal Never Give Up (Worlds avgörs i Kina i år). Fnatic ska ändå ha all cred för sitt framgångsrika arbete för att utveckla League of Legends i Europa.

klar

Artikellänk är kopierad

HeatoN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro