ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HeatoN: Därför väljer vi att byta ut Xizt i Ninjas in Pyjamas

HeatoN · 15 Feb 2018
Uppdaterad 26 Feb 2018
Att Richard "Xizt" Landström får lämna och värvningen av Dennis "dennis" Edman ska göra Ninjas in Pyjamas mer jämna, hoppas Emil "HeatoN" Christensen.

Att Richard "Xizt" Landström får lämna och värvningen av Dennis "dennis" Edman ska göra Ninjas in Pyjamas mer jämna, hoppas Emil "HeatoN" Christensen. Foto: Jennika Ojala/Dreamhack, Metro


"Det har varit en fantastisk resa. Vi kommer för alltid att vara ytterst tacksamma mot Richard för vad han har gjort för laget. Men ibland måste man göra förändringar", skriver Emil "HeatoN" Chrstensen.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

ENGLISH VERSION

Det har varit veckans stora nyhet i Counter strike-världen.

Trotjänaren Richard ”Xizt” Landström lämnar vårt kära Ninjas in Pyjamas, efter att ha varit med ända sedan starten i augusti 2012.

Det har varit en fantastisk resa. Vi kommer för alltid att vara ytterst tacksamma mot Richard för vad han har gjort för laget.

Men ibland måste man göra förändringar.

Vi har analyserat vårt spel intensivt de senaste månaderna och diskuterat hur vi kan bli bäst i världen igen. Det största problemet har varit vår ojämnhet. Det ska inte finnas på kartan att NiP missar en Major och då vilar alltid ett stort ansvar på in game leader-positionen [lagledare]. Det är därför som vi har valt att ta in Dennis ”dennis” Edman. En otroligt talangfull spelare som kommer återuppta rollen som IGL i vårt lag. Han gjorde det stundtals i Fnatic, och är nu väldigt taggad på att göra det igen samtidigt som han får starkt stöd av vår tränare Faruk ”pita” Pita.

Min förhoppning är att vi kommer bli ett mer fritt lag under Dennis. Våra stjärnor GeT_RiGhT och f0rest får friare tyglar att styra sina egna spel och inte vara lika beroende av vår in game leader.

Det här är en stor förändring för Ninjas in Pyjamas; vi har som en stolt tradition av att väldigt sällan göra spelarbyten i vårt lag. Samtidigt är jag säker på att det är en helt rätt pusselbit som ta oss ett litet steg på vägen till att bli bäst i världen igen.

Det är inte ovanligt att det blir en ”Silly Season” efter en stor majorturnering.

På andra håll har vi sett flera stora övergångar. Mest intressant är Astralis rockad där Markus ”Kjaerbye” Kjaerbye plötsligt lämnade. Det var lite av en chock för mig att han gick till North. Förhoppningsvis trivs han bättre nu och kan återigen bli en av de bästa spelarna i världen. Samtidigt har Astralis ersatt duktigt i Emil ”Magisk” Reif.

Att det blir en hel del byten kan tyckas rörigt, men det här är många gånger ett resultat av att lagen söker perfektion. Jag vet själv hur svårt det kan vara att få ett lag att fungera om någonting i sammanhållningen inte stämmer.

Resultatet av Astralis och de andra lagens värvningar kommer mest troligtvis innebära ett steg närmare sin ”perfect match” och att konkurrens inom CS blir ännu tuffare det närmaste året.

klar

Artikellänk är kopierad

HeatoN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro