ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HeatoN: Dreamhack masters är den bästa tävlingen jag varit på i mitt liv

HeatoN · 3 Aug 2017
Uppdaterad 28 Aug 2017

Det är bara veckor kvar till årets största höjdpunkt i svensk counter-strike: Dreamhack Masters Malmö 2017.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Fjolårets upplaga av turneringen var den första någonsin, och den gjorde succé direkt.

En fullsatt Malmö arena (drygt 10 000 åskådare) gungade och sjöng fram våra svenska counter-strike-stjärnor under finalhelgen. Därtill följde omkring 350 000 personer finalen online.

quotation startDet var det den bästa turnering jag någonsin varit på i hela mitt liv.quotation end

Stämningen påminde om de bästa fotbollsmatcherna vi har i landet, och de svenska spelarna höjde sig till nivåer som vi knappt sett tidigare.

Så jag var knappast ensam om att jubla när det stod klart att Dreamhack Masters Malmö kommer att avgöras i år igen.

Det går inte att nog understryka betydelsen att få arrangera en sådan här stor tävling i Sverige; För våra svenska spelare, för våra svenska fans som inte har möjlighet att resa till USA eller Köln för att se counter-strike live, och för hela Sveriges status i e-sportvärlden.

250 000 dollar ligger i prispotten men, visst, det finns åtta turneringar i år som erbjuder större prispengar.

Det hade varit ett enkelt beslut för världens bästa icke-svenska lag som SK Gaming, Astralis, Faze eller Virtus Pro att välja bort turneringen för att spara krafter till andra turneringar.

Men jag slår gärna hål på en myt en gång för alla: att stjärnorna spelar för prispengarna. Det är bara skitsnack. De spelar för turneringar som Dremhack Masters Malmö, där publiken kommer till arenorna för att stötta sitt lag på plats, där stämningen blir elektrisk och man verkligen får en unik upplevelse som spelare och åskådare.

Dessutom fyller turneringen en annan viktig funktion; Med den här turneringen på hemmaplan får vi ett riktigt trumfkort att spela ut mot media och alla som inte lever i samma e-sportbubbla som vi gör.

Jag tror faktiskt att många förstår hur stort det är när drygt 10 000 åskådare letar sig till Malmö arena två dagar i rad, och det märkte vi redan i fjol på uppmärksamheten i media som nådde långt utanför vår värld.

Rent sportligt, då?

Mitt Ninjas in Pyjamas vann turneringen i fjol och vår målsättning är att vara ett av världens tre bästa lag igen vid årsskiftet. Jag tycker att vi har de två största talangerna i Sverige i form av Fredrik ”REZ” Sterner och William ”draken” Sundin. Och jag tror vi kan att vara med och slåss om titeln i Malmö i år igen.

Själv kommer jag givetvis att vara på plats. Utöver att se till att vårt lag är perfekt förberett för uppgiften så kommer jag träffa fans, sponsorer, mingla runt och bara njuta av stämningen.

Fjolårets upplevelse var helt unik. Nu är turneringen snart slutsåld, och jag hoppas på minst lika bra stämning i år igen.

Så till alla som är lediga helgen 2-3 september – jag hoppas verkligen att vi ses i Malmö.

Det här är någonting du inte vill missa.

Emil ”HeatoN” Christensen, åttafaldig världsmästare i Counter-strike

klar

Artikellänk är kopierad

HeatoN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro