ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

HeatoN: För första gången har Faze fem riktiga stjärnor

HeatoN · 17 Jan 2019
Uppdaterad 17 Jan 2019
Det stora provet för lagen blir under CS:GO-majorn i Katowice som håller på från slutet av februari till början av mars.

Det stora provet för lagen blir under CS:GO-majorn i Katowice som håller på från slutet av februari till början av mars. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack, Helena Kristiansson/ESL


Faze och Made in Brazil rustar för att stoppa Astralis dominans i CS:GO. Nya spelare och coacher har anslutit. Men kommer alla bitar att falla på plats, undrar Emil "HeatoN" Christensen.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Januari betyder spelarövergångar och två CS-lag som är tilltänkta att utmana Astralis under 2019 har redan agerat.

SK Gaming bytte skepnad till Mibr redan i somras, men först nu gör laget – äntligen – skäl för sitt namn: Made in Brazil. Jag tycker att organisationen har gjort rätt i att gå tillbaka till en helt brasiliansk uppställning och med nye tränaren Wilton ”news” Prado är jag säker på att laget kommer att få ett lyft under 2019.

Än mer intressant blir det att följa FaZe.

Som ersättare till Finn ”karrigan” Andersen har laget hämtat in kazakern Dauren ”AdreN” Kystaubayev. Alla som har följt med i CS-scenen vet att AdreN har varit Gambits stjärna sedan tre år. En rutinerad och intelligent spelare som lett laget till Majorsegrare i Krakow 2017 där han också blev hela turneringens MVP.

Så det råder inga tvivel om hans kvalitéer.

För första gången kan man säga att FaZe faktiskt har fem storstjärnor i laget.

Men kommer de att få bitarna på plats?

För att lösa knutarna som lagets drabbades av under senhösten och bidra med nya idéer har Janko ”YNk” Paunovic hämtats in i stället för Robert ”Robban” Dahlström som tränare.

Med Robban förlorar FaZe en lagpappa – men med YNk vinner man en av spelets allra största taktiker.

Vilken väg FaZe väljer att gå nu?

Och vem ska bli lagets IGL?

LÄS MER
Quiz: Vad heter CS:GO-spelarna bakom nicken?

Jag blev lite chockad att Niko axlade rollen efter karrigan och tycker att hans kvalitéer som spelare har blivit lidande. Visserligen har Niko starka band till YNk efter deras tid tillsammans i iNation. För mig vore dock beslutet enkelt: att låta honom spela i en fri roll och få vara världens förmodligen bästa spelare när han är i form.

Alternativet som kvarstår är att låta AdreN ta över IGL-rollen.

Och då kommer nästa problem: att låta en helt ny spelare – som är van att kommunicera på ryska – ta över rodret och styra fyra av spelets största stjärnor på engelska.

Som ni märker väntar stora utmaningar för det mest stjärnspäckade laget som spelet har.

Det råder inga tvivel om att laget har potential att plocka ner Astralis från tronen under 2019.

Men den nya formationen är också en chansning.

Att ha fem superstjärnor är få förunnat men ingen given succé och känslan är att det inte finns något mellanläge för FaZe.

Det kan bli toksuccé – men det kan absolut bli den stora floppen år 2019.

klar

Artikellänk är kopierad

HeatoN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro