ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HeatoN: Här är hemligheten bakom Ninjas in Pyjamas succé

HeatoN · 23 Nov 2017
Uppdaterad 23 Nov 2017
Jag grät en skvätt när titeln var bärgad, och sov knappt en enda timme under natten till i måndags, skriver Emil "HeatoN" Christensen.

Jag grät en skvätt när titeln var bärgad, och sov knappt en enda timme under natten till i måndags, skriver Emil "HeatoN" Christensen. Foto: Carlton Beener/ESL


I en tidigare krönika under sensommaren slog jag fast att vi skulle vara tillbaka i toppen innan året är slut. Det är skönt att kunna hålla sina löften, skriver Metros krönikör Emil "HeatoN" Christensen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är lite som att gå på moln dagarna efter vår, Ninjas in Pyjamas, seger i Oakland.

Vilken rysare finalen blev – vilken euforisk känsla det var efteråt.

Jag grät en skvätt när titeln var bärgad, och sov knappt en enda timme under natten till i måndags.

Samtidigt är det skönt att kunna hålla sina löften också.

I en tidigare krönika under sensommaren slog jag fast att vi skulle vara tillbaka i toppen innan året är slut. I samma krönika hyllade jag även vårt nyförvärv Fredrik ”REZ” Sterner som en av de största talangerna jag har sett.

Nu fick han priset som turneringens bästa spelare (MVP), i en turnering där vi slog världens tre bästa lag på vägen till titeln: SK Gaming, FaZe och Astralis.

Ninjas in Pyjamas är tillbaka i toppen.

Och sanningen är att vi har skruvat på en del detaljer under hösten, som förklarar en stor del av framgången.

Sedan i september har vi använt oss av en mental tränare.

Vi letade länge, och hittade till slut Jens Hofer, som har en bakgrund inom såväl elitidrott som e-sport, då han jobbat med Fnatics League of Legends-lag.

Syftet har varit att få en bättre struktur i vardagen på alla plan. Det handlar om att komma upp tidigare på morgonen, äta näringsrik mat och att vara förberedd både fysiskt och mentalt inför varje uppgift – oavsett om det är träning eller match. Killarna har haft gruppaktiviteter utanför träningstimmarna men också långa, individuella samtal om hur man hanterar press, frustration och kommunikation på bästa sätt under matcher.

Det har varit en stor omställning för killarna, men responsen har varit otroligt bra.

Och jag tycker att resultaten talar för sig själva.

Inte minst tycker märks det på våra yngsta spelare. REZ har varit fantastisk under träningar hela hösten, men inte fått ut sin fulla potential under stora matcher.

Nu föll verkligen allting på plats i Oakland.

Jag tror att det här var precis vad vi behövde.

Efter en höst med stenhård träning fick killarna äntligen leverera tillsammans på en stor scen – inför våra fantastiska fans.

Seger var enormt skön. Lika fantastiskt var det att höra hur nästan hela arenan skanderade Ninjas in Pyjamas namn under finalen och efter segern.

Vi har verkligen världens bästa fans.

klar

Artikellänk är kopierad

HeatoN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro