ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HeatoN: Ingen kan mäta sig med den ukrainske stjärnan

HeatoN · 7 Jun 2018
Uppdaterad 7 Jun 2018

Foto: Starladder, Metro


Jag kan inte komma på någon annan som har varit lika dominant som s1mple, skriver Emil "Heaton" Christensen.

klar

Artikellänk är kopierad

StarSeries i Kiev avgjordes i helgen och precis som jag tippade på förhand blev det en hemmaseger för Natus Vincere. Men lika mycket som Na’Vi vann så var det en ren och skär uppvisning av världens bästa spelare just nu: Aleksander ”s1mple” Kostyliev.

Det kommer kanske inte som en överraskning.

Vi har sett 20-åringens briljans i flera år. Få spelare har varit så bärande för sina lag som s1mple har varit för Na’Vi. Men han har också haft problem med jämnheten och inte sällan har vi sett honom ”tilta” i både mindre och större matcher.

Nu verkar alla bitar ha fallit på plats.

I Kiev spelade s1mple totalt 19 kartor och noterades för plusstatistik på samtliga. När turneringen var över låg hans snittrating på 1.47. Han vann fler enskilda rundor åt sitt lag än någon annan spelare och hade bäst rating i finalen.

Behöver jag tillägga att han blev turneringens MVP?

I min bok är Aleksander ”s1mple” Kostyliev inte bara världens bästa spelare just nu. Jag kan inte komma på någon annan som har varit lika dominant, än vad 20-åringen är för tillfället. Det är fascinerande hur han har en förmåga att alltid titta åt rätta håll och positionera sig rätt. Att vara världens bästa sniper och samtidigt en av världens bästa med rifle är lika imponerande. Den enda som är i närheten av 20-åringen för tillfället är Nikola ”NiKo” Kovac – och det är bara när NiKo har en av sina bättre dagar.

I övrigt fick vi ett kvitto på att NRG Esports är att räkna med i framtiden.Deras laginsats var förmodligen den bästa sett över hela turneringen – men i finalen lyste orutinen igenom när de stundtals såg rädda ut. En viktig läropeng för det nordamerikanska laget som vi garanterat kommer att få se mer av.

Och till sist: Kan vi komma överens om att det här turneringsformatet är det överlägset bästa?

Ett Swiss-system där alla matcher spelas i bäst av tre kartor.För mig är det helt otroligt att stora turneringar fortfarande låter den första matchen avgöras i bäst av en karta. Med fler kartor får vi bort slump-faktorn – rätt lag går vidare till slutspel – och dessutom får vi mer e-sport att titta på.Arrangören får fler klipp att sprida och allt som allt blir det mer action.En kombination som gör spelare, fans och turneringen till vinnare.

klar

Artikellänk är kopierad

HeatoN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro