ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HeatoN: Ingen vill ta i stjärnan med tång efter skandalen

HeatoN · 28 Sep 2017
Uppdaterad 28 Sep 2017

"Immortals-spelarnas uppträdande har inte bara vara oproffsigt – deras hantering av den här soppan gör mig uppriktigt förbannad", skriver Emil "HeatoN" Christensen.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Esport-tv med Emil ”HeatoN” Christensen här!

Det har varit månadens stora snackis i esportvärlden.

Brasilianska stjärnlaget Immortals kom för sent till finalen i Dreamhack Montreal, tvingades till en regelrätt walk over på den första kartan och förlorade den andra kartan i utklassningsstil.

När det uppdagades att tre av spelarna hade varit ute och festat natten innan var skandalen ett faktum. Och som om det inte räckte så dödshotade lagets stjärna, Giuseppe ”kNg” Vito, en kollega på Twitter efter att denne antytt att de hade varit ute och festat.

Det är precis så sjukt som det låter.

Jag har aldrig varit med om en liknande händelse någonsin under mina tjugo år inom Counter strike-scenen. Och Immortals-spelarnas uppträdande har inte bara vara oproffsigt – deras hantering av den här soppan gör mig uppriktigt förbannad.

Tusentals fans som hade rest till Montreal, betalat dyra biljetter och laddat i arenan PlaceBonaventure för att heja fram sina lag, blev fullständigt snuvade på finalen.

Deras danska motståndare, talangfulla North, hade precis bärgat sin största titel någonsin. Men när stjärnspelaren Kristian ”k0nfig” Wienecke gästade studion efter segern var han knappt glad. De tre Immortals-spelarna,Henrique ”HEN1” Teles, Lucas ”LUCAS1” Teles och Giuseppe ”kNg” Vito, kastade inte bara bort sin egen chans på en stor titel – de såg även till att pissa på sina motståndare som inte fick chansen att vinna ärligt.

Eftersom jag vet, via mina kontakter, att de faktiskt var ute och festade ger jag inte mycket för deras ursäkter.

För att vara tydlig: om det hade hänt i mitt lag hade de åkt ut med huvudet före.

Och lyckligtvis verkar fallet bli så även i Immortals.

”kNG” har sparkats ur laget och tvillingarna Teles är bänkade tills att någon köper ut dem från laget. På det sättet har lagets vd Noah Whinston skött situationen bra, när han dessutom bad om ursäkt till fansen och gjorde tydligt att Dreamhack hade gjort rätt som straffat laget i finalen.

I en tidigare krönika har jag efterlyst mer känslor och profiler inom esporten, men det ska inte blandas ihop med Immortals-spelarnas uppträdande.

Det är en sak att visa personlighet, vara kaxig och ge en krydda till matcherna som kittlar fansen. Det är en annan sak att skada esporten genom att bete sig som en barnunge och inte respektera varken fans, motståndare eller arrangören.

”kNg” är en världsspelare som hade kunnat ta en plats i vilket lag som helst.

Nu vill ingen seriös aktör ta i honom med tång.

Det är möjligt att något mindre lag plockar upp honom på sikt, men de kommer få mycket jobb på sina axlar.

klar

Artikellänk är kopierad

HeatoN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro