ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HeatoN: Jag sätter min aimhand på att NiP blir ett topplag igen

HeatoN · 6 Jul 2017
Uppdaterad 5 Jul 2017
Just nu spelar Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Ninjas in Pyjamas ESL One i Köln. Emil "HeatoN" Christensen tror att det bara är en tidsfråga innan laget når toppen igen.

Just nu spelar Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Ninjas in Pyjamas ESL One i Köln. Emil "HeatoN" Christensen tror att det bara är en tidsfråga innan laget når toppen igen. Foto: ESL/Helena Kristiansson/Metro


En diamant måste alltid slipas rätt. Och jag tror och hoppas att Fredrik ["REZ" Sterner] ska få gnistra ikapp med sina lagkamrater i Ninjas in Pyjamas, skriver Emil "Heaton" Christensen.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter en dryg månad av väntan och spekulationer är vi tillbaka.

Ninjas in Pyjamas, som jag är manager för, har faktiskt inte spelat tävlingsmatcher sedan slutet på maj. Därför har hajpen inför veckans stortävling i Köln knappast blivit mindre av att vi nu är tillbaka. Och ni kommer att få se ett pånyttfött Ninjas in Pyjamas.

Killarna har låst in sig i vårt träningshus i Landskrona och nött stenhårt med vår tränare Björn ”THREAT” Pers den senaste veckan för att slipa nya taktiker. Vi upplever att vi har blivit för lättlästa i de senaste turneringarna, och har därför arbetat fram ett antal nya ess i rockärmen som ni kommer att få se redan den här veckan.

I skrivande stund är jag på väg ner till ESL Cologne för att följa laget på nära hand.

Det ska bli extra spännande av ytterligare en anledning.

Ett av Counter strike-världens stora samtalsämnen de senaste veckorna har varit vår värvning av Fredrik ”REZ” Sterner.

Värvningen hänger ihop med en av de vanligaste frågorna som jag får av e-sportfantaster: hur gör man för att nå eliten inom e-sport?

Jag tycker att vår värvning av Fredrik är beviset på att om man arbetar långsiktigt, målmedvetet och klokt, så får man förr eller senare chansen. Fredrik är bara 19 år men har redan visat sin potential i flera år och har fortsatt att utvecklas tålmodigt. Vässat till sina mest glimrande styrkor, filat ner sina kantiga konturer. Likt en diamant som hela tiden slipas.

Han har arbetat sig upp genom mindre svenska lag, och får nu chansen i Sveriges mest meriterade lag någonsin.

Jag tror att han har lyckats så bra för att han, dessutom, är en spelare som analyserar sina matcher regelbundet, behåller fötterna på jorden och är mottaglig för konstruktiv kritik. Jag tycker att han är exemplet som alla talanger bör följa.

Ju högre upp man kommer på stegen, desto viktigare är det att kunna ta råd från mer rutinerade spelare.

För oss i Ninjas in Pyjamas har det varit ett segerrecept i många år. Vi vill alltid behålla vår svenska identitet och ha åtminstone en kärna av meriterade, svenska spelare att bygga laget kring. Det underlättar både kommunikationen och inslussningen av yngre talanger. I Fredriks fall så kommer han att kunna lära sig av de gamla rävarna i vårt lag som har gjort resan till eliten, etablerat sig, fallit tillbaka, rest sig och kommit tillbaka flera gånger om.

Det är inte lätt att vara en supertalang. För samtidigt som du ska lyssna på råd från mer erfarna spelare så får du inte förlora din identitet, dina styrkor eller din karaktär som spelare, för att lyckas.

En diamant måste alltid slipas rätt. Och jag tror och hoppas att Fredrik ska få gnistra ikapp med sina lagkamrater i Ninjas in Pyjamas.

Man brukar säga att det tar månader att spela ihop ett lag. Jag tror på två-tre veckor. Sen kan jag sätta min högra aimhand på att vi är ett topplag igen.

klar

Artikellänk är kopierad

HeatoN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro