ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HeatoN: Stöket i topplagen trissar upp spänningen

HeatoN · 12 Apr 2018
Uppdaterad 10 Jan 2019
Dreamhack Marseille blir ett kraftprov för förra årets bästa lag som gått igenom stora förändringar, menar Emil "Heaton" Christensen.

Dreamhack Marseille blir ett kraftprov för förra årets bästa lag som gått igenom stora förändringar, menar Emil "Heaton" Christensen. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack, Metro


Förra året var SK Gaming, FaZe och Cloud9 världens kanske tre bästa lag. Nu befinner samtliga tre lag plötsligt i varsin stökig spelarrotation, skriver Emil "HeatoN" Christensen.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

MISSA INTE: Oskar ”Ins” Holm sågar Valves nya trade-regler i Metro Esport Magazine

Det svänger snabbt i counter-strike-världen.

Förra året var SK Gaming, FaZe och Cloud9 världens kanske tre bästa lag.

Nu befinner samtliga tre lag plötsligt i varsin stökig spelarrotation.

Och i SK Gamings fall kan man prata om en mindre kris.

Efter majorn i Boston har laget verkligen kraschat. De senaste tre turneringarna, med WESG som bottennapp, har laget gjort sitt sämsta resultat på två år. Jag är överraskad över hur snabbt det har gått utför, desto mindre överraskad är jag över att det nu blir förändringar. För dryga två veckor sedan meddelade Epitacio ”TACO” de Melo att han lämnar laget, som nu har tagit in Jacky ”Stewie2K” Yip som tillfällig ersättare.

Det är ingen dålig förändring. Stewie2K har en rentav högre spelnivå än ”TACO”. Den största utmaningen för SK blir att man nu måste kommunicera på engelska i stället för portugisiska. Den förändringen går inte att underskatta. Med femton års erfarenhet i branschen vet jag en hel del om fördelarna med att bygga ett lag där alla talar samma språk. Det ska bli väldigt spännande att se om SK Gaming kommer bli superfarliga eller krascha.

Även FaZe har tvingats rotera i och med att Olofmeister inte kan spela av personliga skäl. Det är en rejäl smäll. Den senaste tiden har vi sett Olofmeister tillbaka i sin allra bästa form. Jag blir glad av att Richard ”Xizt” Landström får chansen på högsta nivå igen – men han har verkligen ett par stora skor att fylla.

Och knappt har väl chocken lagt sig i Cloud9? För två månader sedan blev man första nordamerikanska lag att vinna en major. Nu har de förlorat sin största stjärna i ”Stewie2K” samtidigt som snipern Tyler ”Skadoodle” Latham har tagit en paus. Laget saknar fortfarande en femte spelare i skrivande stund.

Jag tycker att samtliga tre lag har agerat klokt efter förutsättningarna, men ett spelarbyte är alltid en omställning.

Det gör nästa stora turnering – Dreamhack Marseille – extra spännande.

I vårt Ninjas in Pyjamas har Dennis ”dennis” Edman inte bara kommit in i gruppen på ett bra sätt – han har förstärkt vårt lag rejält, och resultaten i ESL Pro League visar att vi är på väg åt rätt håll.

Det är fem månader sedan Ninjas in Pyjamas vann en titel på högsta nivå.

Jag tror att vi har bra chanser att bryta den titeltorkan i Marseille.

klar

Artikellänk är kopierad

HeatoN
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro