ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hebdo-simulation med beväpnade tecknare en flopp

Tomas Lundin · 16 Jan 2015
Uppdaterad 16 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Youtube/Truth About Guns

Vapenförespråkarna hade en tes. Charlie Hebdo-massakern hade kunnat undvikas om privatpersoner hade tillåtelse att bära vapen och ville göra ett test. Men resultatet lär inte få Regeringen att luckra upp lagarna i första taget. Truth About Guns utger sig för att vara just en grupp som vill ställa frågor och ta reda på sanningen om vapen. Förra veckan, i efterdyningarna av Charlie Hebdo-massakern, efterlyste de försökspersoner som skulle bevisa att ”förespråkarna för civil avväpning fel”. Gruppen inredde en lokal som skulle vara så lik Charlie Hebdos redaktion som möjligt och använde ett 40-tal frivilliga som i olika omgångar skulle spela redaktionsmedlemmarna och där vissa utrustades med riktiga vapen med färgskott, rapporterar Dallas. Två personer som var militärt utbildade spelade terroristerna och var beväpnade med automatvapen. De fick i uppdrag att tyst och oannonserat ta sig nerför en trång korridor och in i konferensrummet där ett antal statister satt och försöka skjuta så många som möjligt. En av statisterna var beväpnad och hade i sin tur order att försvara sig mot terroristerna med dödligt våld. Men om syftet var att visa hur effektiv en pistolman i varje konferensrum är för att stoppa katastrofer gick det väldigt fel. Gång efter gång upprepade sig det fruktansvärda scenariot. Bara en frivillig överlevde – inte för att hon drog vapen utan för att hon sprang ut ur rummet – och under alla försök lyckades ingen skjuta båda terroristerna. – Jag blev dödad, men jag gjorde bättre ifrån mig än jag trott, säger Parks Matthew, som blev skjuten i fingret, armen och i huvudet under övningen till Dallas News.

Har det här gjort att vapenförespråkarna ändrat inställning? Nej knappast. Snarare har man nu kommit fram till att det behövs mer än en beväpnad privatperson för att avstyra situationen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro