ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hedersvåld kartläggs i Stockholm

TT · 19 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fadimes död har blivit en symbol för den svenska statens oförmåga att förhindra hedersrelaterat våld.
Fadimes död har blivit en symbol för den svenska statens oförmåga att förhindra hedersrelaterat våld.

Socialtjänsten ska kartlägga omfattningen av hedersrelaterat våld och familjeliv I Stockholm.Socialborgarrådet Ulf Kristersson (m) skriver på Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt att staden på måndagen ska presentera ett program mot kvinnovåld.

Bland annat ska stadens förvaltningar och bolag få i uppdrag att försöka upptäcka, anmäla och utreda våld i hemmet samt stötta offren för att våga anmäla.Kristersson skriver att våld i hemmet spänner över ett stort register, från barnaga till sexuellt, fysiskt och psykiskt våld. Aggressiva, berusade, labila män har i alla tider misshandlat sina kvinnor och barn. Trots att det är olagligt döms få män för dessa brott.

Han anser dock att det hedersrelaterade våldet är speciellt då det sanktioneras av omgivningen och utförs med ett socialt syfte samt att det drabbar människor med en svag ställning. Problemet misstänks vara större än vad brottsstatistiken visar.

Stockholms stad ska därför också börja förmedla kunskap om värderingsbunden svensk lagstiftning.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro