ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Helén, 37, är en av de 5 000 som lämnar Kommunal: Spottar på oss”

Malin Hansson · 18 Jan 2016
Uppdaterad 18 Jan 2016
Helén Moggia är kritisk mot att  Kommunals ordförande Annelie Nordström inte avgår.

Helén Moggia är kritisk mot att  Kommunals ordförande Annelie Nordström inte avgår. Foto: TT/Privet


Sedan i onsdags har 5 000 medlemmar gått ut ur Kommunal. Helén Moggia är en av dem som lämnade facket efter avslöjandena. Hon kommer inte tillbaka om inte Annelie Nordström avgår. – Hon biter sig kvar som en grävling, säger Helén.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag har 5 000 medlemmar gått ur Kommunal sedan avslöjandena om att fackförbundet förlorar över 320 miljoner kronor på att driva en krog- och konferensverksamhet, styrelsemedlemmars dyra resor, nakenshower, champagnefester, alkohol och lägenhetskontrakt.

En av dem som nu lämnat är Helén Moggia, 37, från Växjö. Just nu är hon sjukskriven men har jobbat inom vården som undersköterska och som personlig assistent. Att Kommunals ordförande Annelie Nordström inte avgår är den främsta anledningen till att Helén gått ur facket.

– Så länge Annelie Nordström sitter kvar som ordförande har jag inget som helst förtroende för Kommunal och jag lägger inte en krona till i medlemsavgift till en organisation vars ledning består av lögnare som beter sig svinigt på sina medlemmars bekostnad och sedan helt fräckt tror att de kan sitta kvar på sina uppdrag, säger Helén, som var medlem i facket i fyra år. 

Helén tycker att det är viktigt med fackföreningar rent principiellt, men efter avslöjandena känner hon inte längre att organisationen ser till medlemmarnas intresse.

– Jag får ut 11 000 och betalar 444 kr i månaden i fackföreningsavgift. Jag och ledningen lever i olika världar och jag vill inte vara med och bekosta den ledning som sitter nu eller fallskärmar. Det är så långt ifrån vad de säger sig ha för värderingar och vad jag förväntat mig.

LÄS MER: Wallströms hyresavtal inte giltigt

Helén lämnar Kommunal för att markera och ge facket inkomstbortfall då hon ser det som det mest tydliga ställningstagandet hon kan göra.

– Annelie väljer att sitta kvar och hon biter sig kvar som en grävling, det är att spotta på oss, så jag går ur. Min förhoppning är att bli medlem igen, men det finns andra fack jag kan vara medlem i, säger hon.

På sociala medier har kritiken mot Kommunal varit hård. Flera skriver på Kommunals Facebooksida att de nu lämnar facket, medan andra säger att medlemmarna måste stanna för att facket inte ska bli för svagt.

LÄS MER: Porrstjärnan om sexfesterna på Kommunal: ”Kul tillställning”

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro