ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Helén fixar nyårsfest för singlar

Emma Österberg · 8 Nov 2016
Uppdaterad 19 Nov 2016
Helén Andersson anordnar nyårsfest i Jönköping för singlar.

Helén Andersson anordnar nyårsfest i Jönköping för singlar. Foto: Alamy/privat/montage


Ingen ska behöva vara ensam, tycker Helén Andersson som driver sajten Singel i Sverige. För 17:e året i rad anordnar hon därför nyårsfest för singlar. Jag älskar det jag gör, det är fantastiskt att träffa nya människor”, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Helén Andersson, 63, driver sajten ”Singel i Sverige”, som anordnar flertal träffar och evenemang runt om i Sverige, året om. Framförallt satsar Helén på att anordna träffar under vissa högtider, så som midsommar och nyårsafton.

– För vissa, ofta män, kan det ta lång tid innan de vågar ta steget och komma. De har hört talas om detta och kan ringa år efter år och sen helt plötsligt vågar de komma. Det är helt fantastiskt, säger hon.

►LÄS MER: Helén ordnar midsommarfest för singlar: ”Finns ett stort behov"

I 16 år har det nya året firats in i Falkenberg men i år flyttar eventet till Jönköping.

– Jag kände att det var dags att bryta ett mönster. Vi har fått ett fantastiskt mottagande i Jönköping och det är en unik händelse att ha det här nyårsfirandet i tre dagar.

►LÄS MER: Släpp förväntningarna – nyår är överskattat

Men bytet av stad spelar mindre roll, syftet är detsamma: att låta singlar från hela Sverige mötas. Däremot betonar Heléne Andersson att träffarna först och främst inte är till för dejting.

– Fokus ligger på träffarna, man kanske har flyttat till en ny stad och vill ha kompisar. Men man vet aldrig med kärleken. Jag brukar skämta och säga: ni är hjärtligt välkomna men jag hoppas att jag slipper se er igen, säger Helén Andersson.

Men det händer att folk träffas. Flera gånger har Helén fått ta emot brev och samtal från folk som har träffat sin partner på hennes event.

– Jag har gråtit många gånger av glädje. Jag kommer ihåg en gång, det var så häftigt. En kvinna från västkusten ringer till mig och frågar efter en man som hon har träffat. Jag börjar söka efter honom men bara fem minuter senare ringer han och frågar efter henne. Jag bara skrek rakt ut eftersom jag blev så glad, säger Helén Andersson.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Österberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro