ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Helena, 30: Telia sa upp mig för att jag vabbade

JOSEFIN SVENBERG / KARIN WINTER · 21 Mar 2014
Uppdaterad 21 Mar 2014

Helena Karlsson vabbade i två dagar när hennes son skulle operera bort sitt ena öga på grund av en cancertumör. När hon kom tillbaka till jobbet efter vabbandet blev hon uppsagd från sin provanställning på Telias support.

klar

Artikellänk är kopierad

”Jag bröt ju ihop,” säger Helena Karlsson om uppsägningen.
”Jag bröt ju ihop,” säger Helena Karlsson om uppsägningen.Foto: Christina Blom

I januari i år fick Helena Karlsson, 30, jobb på Telias tekniska support i Göteborg.

– Jag var jätteglad. Jag hade precis varit föräldraledig med min 1,5-årige son, och eftersom jag studerade innan fick jag lägsta föräldrapenningen. Så en provanställning på sex månader kändes som en trygghet då jag har två barn, säger Helena.

Provanställningen inleddes med en tre veckor lång utbildning. I samma veva upptäckte Helena en förändring i sin sons ena öga, och läkarna konstaterade att det var en tumör. Operationsdatumet sattes till en av de sista dagarna på Helenas utbildning.

– Samtidigt som jag verkligen ville ha jobbet så ville jag ju vara med min son när hans öga skulle opereras bort. Jag pratade med min arbetsledare som hade full förståelse, och sa att vi skulle lösa det på något sätt så att jag fick ta igen det jag missade.

LÄS ÄVEN: Vabbade med svårt sjukt barn – blev av med jobbet

Helena missade sammanlagt två dagar – som var själva praktiken på utbildningen – för att vara med sin son på sjukhuset. När hon kom tillbaka till jobbet och skulle ”köra skarpt” fick hon det chockerande beskedet:

– Cheferna kallade in mig i ett rum och sa att jag inte kunde vara kvar, eftersom jag hade missat så pass mycket av utbildningen. De frågade också hur framtiden såg ut för min son och om jag skulle behöva vabba i framtiden. Jag bröt ju ihop, berättar Helena, som fick lämna arbetsplatsen samma dag.

Telia vill inte uttala sig om Helenas fall. Däremot säger Irene Hrohn, pressansvarig på Telia, att det inte är skäl till att avsluta en anställning att vara borta några dagar från en provanställning.

– Om man måste vara borta för att vabba eller av andra anledningar under utbildningen så försöker vi ordna ett annat utbildningstillfälle, säger Irene Hrohn.

DO: Problemet är en kvinnofälla

Uppsägning under provanställning är enligt jurister ett problem som är svårt att angripa. Och de som drabbas är framför allt kvinnor.

Vid en provanställning finns inget anställningsskydd och arbetsgivaren behöver inte motivera varför man väljer att avsluta anställningen. Det uppger Martin Wästfelt, chefsjurist på fackförbundet Unionen där Helena Karlsson är medlem.

– Möjligheten att angripa det här är väldigt liten, säger Martin Wästfelt med hänvisning till Helenas fall.

 Han fortsätter:

– Om arbetsgivaren talar om att föräldraledighet är grund till avslutande av anställningen så finns det en möjlighet att pröva det rättsligt.

Enligt Martin Wästfelt finns föräldraledighetslagen för att det ska gå att förena föräldraskap med jobb. De flesta företag vill inte ha en stämpel över sig att inte acceptera att man som arbetstagare är hemma med sjukt barn, säger han med anledning av att Telia säger sig inte avsluta anställningar på grund av att man vabbar.

Varje år hör hundratals personer av sig till Diskrimineringsombudsmannen, DO, för att de blivit missgynnade i samband med föräldraledighet. Problemet är en kvinnofälla, menar Annika Höög som är jurist på DO:s arbetslivsenhet.

– Majoriteten som anmäler enligt föräldraledighetslagen är kvinnor. Ofta är kvinnan gravid och då handlar det även om könsdiskriminering. Anmälningarna kan handla om att man som föräldraledig tycker att man halkat efter i lönesättningen, blivit omplacerad till en ”sämre” tjänst, missgynnats vid rekrytering eller blivit uppsagd, säger Annika Höög.

klar

Artikellänk är kopierad

JOSEFIN SVENBERG / KARIN WINTER
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro