ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Helena Jonsson får Bragdguldet

Metro - TT · 1 Dec 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Skidskytten Helena Jonsson tilldelas Svenska Dagbladets Bragdguld för sina insatser under VM i Sydkorea 2009. Världscupsegraren Jonsson vann guld och tog brons samt stafettsilver i VM.

Jonsson får priset för att hon ”med iskall precision i ett exceptionellt svårt läge" tog VM-guld i jaktstart.25-åringen åkte även från VM i Sydkorea med ett silver i mixedstafett och brons i masstart. Till detta kan läggas totalsegern i världscupen den senaste säsongen.

–  Jag har varit nervös i dag, mest inför Bragdguldet, säger Jonsson på telefon från Östersund.Hon berättar om det avgörande skyttet i VM-jaktstarten då hon och tyskan Kati Wilhelm kom samtidigt in på skjutvallen på den avgörande skjutningen.– Jag såg inte att Kati Wilhelm bommade, det var tur det, annars hade nog jag också bommat.Svenska Dagbladets sportchef Ola Billger, som sitter i juryn, berättar för TT om hur juryn resonerat sig fram till årets pristagare:– Vi hade ganska många kandidater och långa diskussioner men till slut kom vi fram till att Helena utfört den största enskilda bragden på det sätt som hon vann, säger Billger.Det var första gången som en skidskytt fick bragdguldet.– Skidskytte handlar om att hålla ihop åkningen med skyttet under pressade förhållanden och det var precis vad hon gjorde.Stod det till slut mellan simmaren Sarah Sjöström och Helena Jonsson?– Det är väl ingen dålig gissning.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro - TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro